BOLEST UZELA MAHA Nije prošlo ni sat vremena od Vučićeve odluke, a Hrvati krenuli u napad! Ovo je sad već ozbiljan udar na Srbiju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da neće prisustvovati kongresu Evropske narode stranke.

Predsednik Srbije
Predsednik Srbije, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Opozicija u Hrvatskoj nastavila je histeričnu antisrpsku kampanju i napade na predsednika Srbije, iako je Aleksandar Vučić danas, u pismu predsedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu, poručio da neće putovati u Zagreb.

Vučić je u pismu Dolu naglasio da će se napadi na njega nastaviti i pored odluke da ne putuje u Zagreb:

"P.S. Napadi na mene, čak i posle odluke kojoj se najveći deo hrvatskog društva nadao, biće nastavljeni. To uzmite samo kao dokaz svake od reči koju sam vam ovde napisao" - poručio je Vučić u pismu predsedniku Evropske narodne partije Žozefu Dolu.

Hrvatska, Zagreb
Hrvatska, Zagreb, Foto: Tanjug/ foto HINA/ Admir Buljuba

Dakle, samo nepunih sat vremena pošto je Vučić uputio pismo Dolu, parlamentarna opozicija u Hrvatskoj nastavila je hajku protiv srpskog predsednika, ali počela otvoreno likuje i doživljava kao svojevrsnu pobedu odluku rukovodstva Evropske narode stranke da u zgradi Sabora ne održi nijedan od skupova u okviru Izbornog kongresa te evropske partije, koji će u Zagrebu biti održan od 19. do 21. novembra.

 

Iako je predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio da neće prisustvovati tom kongresu, na koji ga je pozvao njen predsednik Žozef Dol, deo hrvatske opozicije, koja ga smatra četnikom, uputila je niz uvreda i kritika najviše na njegov račun, ali i na račun premijera Andreja Plenkovića i italijanskog političara Antonia Tajanija, za kojeg je rečeno da je fašista.

Andrej Plenković
Andrej Plenković, Foto: AP/Daniel Kasap

Govoreći van dnevnog reda, poslanik opozicionog Mosta nezavisnih lista Miro Bulj je, prenosi zagrebački Večernji list, rekao da je odluka o iznajmljivanju sale u saboru bila sramotna i zadovoljno dodao:

- Sada u poslednjem trenutku EPP štiti partnera HDZ, jer kako dozvoliti da u vreme Vukovara u Saboru bude stranka u kojoj su četnik Vučić i fašist Tajani.

Nova bruka u Crnoj Gori! Italijanski broker razapeo Mila Đukanovića: Opljačkali ste me, vi i vaša prijateljica!

Matei se obratio Đukanoviću otvorenim pismom, traživši od predsednika Crne Gore da što pre odgovori na date navode. Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović Italijanski broker Oriano Matei, koji više od dve decenije piše i svedoči o malverzacijama crnogorske Vlade, na koje nažalost, još uvek nema reakcija niti od strane crnogorskim ali ni međunarodnih institucija, napisao je Milu Đukanoviću otvoreno pismo.

Podsetio je i da mu je zbog njegovog protivljenja da se u Saboru održavaju sednice EPP-a u okviru Izbornog kongresa te evropske stranke dva dana bilo zabranjeno da govori u parlamentu.

- Ovo je pobeda i zaštitili smo dignitet Hrvatskog sabora - rekao je Bulj.

 

Poslanik Hrvatske seljačke stranke Krešo Beljak ne misli da je odustajanje EPP-a od održavanja sednica Predsedništva i skupštine u Hrvatskom saboru pobeda opozicije, već i dalje, kako tvrdi, figa u džepu.

- Figu koju su držali celo vreme Plenković i HDZ, sada su stavili u džep. Ne menja se činjenica da su Aleksandar Vučić i Andrej Plenković deo iste evropske porodice. Mislim da bi bilo previše gledati četnika kako govori u hrvatskoj sabornici, čoveka koji je 1995. godine u Glini govorio da ovo nikada neće biti ustaška Hrvatska, a sada da govori u ''ustaškom'' Saboru - rekao je Beljak.

To bi, kazao je, bilo previše i za Plenkovića, ali on će biti u Zagrebu, biće deo iste porodice i to apsolutno ništa ne menja na stvari.

- Svi oni koji imaju imalo zdravog razuma znaju da su HDZ i Srpska radikalna stranka de facto ista stranka - rekao je Beljak.

Bonus video

 

Povezane vesti

 • Korisnik: eks
  15/11/2019 - 14:04
  Hrvatska je postala ustašoidna država, zahvaljujući ustašoidnom rukovodstvu. Antifašisti u Hrvatskoj takodje su izloženi napadima, tako da toj državi nema leka, osim hirurškog zahvata - odstranjivanje tog kancera.
 • Korisnik: mesa
  15/11/2019 - 12:28
  pa jeste cetnik
 • Korisnik: Anax
  15/11/2019 - 00:35
  Ovo su ciste lazi, ne sijte mrznju medu narodima!!
 • Korisnik: Novi
  14/11/2019 - 21:03
  Sve se menja. Hrvatski i italijanski fašisti su se četrdesetih dobro slagali pri podeli Karljevine Jugoslavije a danas njihovi fašisti nisu u dobrim odnosima. Interesantno, jer su četrdesetih Italijani vladali Istrom i velikim delom Dalmacije.
 • Korisnik: Nikola87
  14/11/2019 - 20:56
  Ovo govori o njima, i koliko je mrznje i kompleksa zastupljeno medju hrvatima!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi