POBEDNIK LOKALNIH IZBORA U ZAJEČARU Ničić: Spreman sam na saradnju i sa SNS!

Pobenik zaječarskih izbora, poručuje da nema problem da sarađuje sa naprednjacima ukoliko nađu zajednički jezik.

Boško Ničić
Boško Ničić, Foto: S. Božinović

Boško Ničić, lider Pokreta za Krajinu i pobenik zaječarskih izbora, poručuje za “Alo!” da apsolutno nema nameru da prelazi u Srpsku naprednu stranku (SNS), ali poručuje da nema problem da sarađuje sa naprednjacima ukoliko nađu zajednički jezik. S druge strane, ni razgovori, a kamoli saradnja, kaže, ne dolaze u obzir sa socijalistima i LDP-om.

Ničić, bivši gradonačelnik Zaječara, nakon što se posle izborne noći “naspavao za sve pare”, za “Alo!” je progovorio o prvim utiscima o pobedi na lokalnim izborima, na kojima je pobedio, ali i planovima za buduće saradnike, te i šuškanjima da namerava da pređe u redove naprednjaka. 

- Sigurno neću preći u SNS i zašto bih kada ja imam svoju stranku. Razgovaraću sa njima ako hoće da se urazume i neke pristojne ljude predlože da sarađujemo, nemam ništa protiv. Ja sam na poslednjim republičkim izborima bio sa DS-om. Nemam odbojnost prema političkim strankama, ali imam prema ljudima koji preleću iz stranke u stranku i sa takvim ljudima ne želim da sarađujem - ističe Ničić.

Dodaje da nema prioritetnih sa kojima će razgovarati o evetualnoj saradnji.

- Razgovaraću prvo sa onima koji se prvi jave. Ipak, verovatno neću razgovarati sa SPS, jer su oni ti koji su 2012., kao i LDP ne ulaskom u salu Skupštine samo da daju kvorum, omogućili da Saša Mirković (prim. aut. bio je predsednik Gradske skupštine Zaječara) dođe na vlast. I sa SNS-om i sa DS-om mogu razgovarati - podvlači Ničić.

DS i LDP zadovoljni rezultatima

Koalicija okupljena oko DS (SDS, LDP i SPO) osvojila je u Zaječaru 18 odsto glasova, te zauzela treće mesto, a juče su demokrate poručile da će na narednim lokalnim izborima, pre svega u Beogradu, zadati snažan udarac vladi SNS. - Rezultati lokalnih izbora u pet opština pokazuju da, uprkos nedemokratskoj i neregularnoj atmosferi, promene u Srbiji danas, kao i ‘90-tih godina, kreću sa lokala - istakli su u DS. I u LDP-u su ocenili da rezultat liste koju predvodi član GO LDP-a Nenad Ristović na lokalnim izborima u Zaječaru, budi optimizam da je moguće napraviti političku alternativu.

Iako je na lokalnim izborima u Zaječaru koji su održani u nedelju osvojio čak 32 odsto glasova, te za četiri odsto više od SNS, Ničić iskreno kaže da je mislio da može i bolje.

- Iskreno, očekivao sam možda čak i bolji rezultat od ostvarenog. Ipak, bilo je očigledno da to nije moguće, uz ovakvu kampanju kakvu je vodila SNS, a posebno sa ovim resursima s kojim smo mi raspolagali u odnosu na moćnu mašineriju. Naravno, zadovoljan sam i ovim rezultatom. To je rezltat sve one borbe koju smo vodili prethodne tri godine koje smo proveli tražeći izbore na uilici. Prvi smo grad koji je krenuo u proteste 2014. sa jednom jedinom parolom i ciljem, a to je da odbranimo Zaječar i da tražimo izbore - ističe Ničić.

 

Martinović: Moglo je i bolje u Zaječaru

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Martinović izjavio je govoreći o rezultatima koje je ta stranka ostvarila na jučerašnjim lokalnim izborima, da su naprednjaci “izuzetno zadovoljni” ostvarenim rezultatima u Vrbasu, Odžacima i Kovinu, a da je SNS u Zaječaru ostvarila solidan rezultat”. “U Vrbasu smo osvojili 43,6 odsto ili 17 mandata, u Odžacima više od 55 odsto ili 16 mandata a u Kovinu nešto više od 43 odsto. U Kosjeriću je SNS osvojio 32 odsto glasova što je 10 mandata a u Zaječaru imamo jedan odsto manje glasova od Grupe gradjana Boška Ničića, ali isti broj mandata”, naveo je Martinović. Čestitajući Ničiću na rezultatu u Zaječaru, Martinović je kazao i da SNS nije “do kraja” zadovoljna izbornim rezultatom u tom gradu.

 

 • Korisnik: Holden Caulfield
  26/04/2017 - 00:57
  Ove nesretne, umno oštećene botine, zvuče kao da taj sendvič i nije nešto ukusan, zapravo kao da seno pasu.
 • Korisnik: ljubica
  25/04/2017 - 14:45
  U ovom pravcu treba i da se razmislja.
 • Korisnik: nenad
  25/04/2017 - 14:32
  SNS ima pravu politiku.
 • Korisnik: Mirjana D
  25/04/2017 - 14:16
  SNS vodi odgovornu politiku i nema sumnje da bi za taj grad ta koalicija bila izuzetno korisna!
 • Korisnik: Anja
  25/04/2017 - 14:12
  Logicna je saradnka sa sns-om.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi