Nemanja Joksimović
privatna arhiva
Nemanja Joksimović

privatna arhiva

Nemanja Joksimović, Foto: privatna arhiva

Njegovu izjavu vam prenosimo u celosti.

" Poslednja izjava Viole fon Kramon Taubadel još jedan je dokaz da dotična predstavlja sramotu za parlamentarizam, da duboko šteti evropskoj ideji i diskredituje je u potpunosti.

Umesto da osudi brutalne napade na pripadnike policije od strane nasilnika predvođenih bivšim režimom, antivakcinasima i ravnozemljasima, lažni borac za vladavinu prava Viola fon Kramon Taubadel staje u njihovu zaštitu. Podsetiću javnost da su Đilasovi, Jeremićevi i Obradovićevi huligani povredili 118 policajaca, da su ih gađali kamenicama, flašama i bakljama, da su zapalili pet policijskih vozila i da su nasilno upali u Narodnu skupštinu Republike Srbije. Ili su ovo, kako to vidi Viola fon Kramon Taubadel, bili "mirni protesti"? Podržala bi tako i divljački upad u Evropski parlament?

Podsetiću javnost da su preprodavac TV sekundi Dragan Đilas i njegov kompanjon Boško Obradović sa svojim huliganima nasilno upali u zgradu RTS-a i pretili novinarima motornom testerom. Da su pripadnici Dveri prebili novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović, da je njihov šef Boško Obradović pretio hapšenjem i zatvorom glavnom i odgovornom uredniku dnevnih novina Informer Draganu J. Vučićeviću, dok je Đilasova narikača Marinika Tepić od svog prijatelja, koji je uhapšen sa 1,4 kilograma opojne droge, 207 komada pištoljske municije i 19 komada puščane municije, tražila da „iseli iz Pančeva“ novinara Miroslava Milakova. Ili je sve ovo, po viđenju Viole fon Kramon Taubadel, dobar primer kako se treba ophoditi prema medijima i novinarima? Pa ovakve štiti, presnim lažima o "ugroženim medijima u Srbiji"? Jedini koji medije u našoj zemlji suštinski ugrožavaju su upravo ljubimci Taubadelove.

Treba li da podsećam javnost da su izborne uslove proglasili nedemokratskim upravo oni koji su ih i doneli, a da smo mi, kao odgovorno strana prihvatili dobre usluge Evropskog parlamenta i iste unapredili, pa su oni danas bolji nego ikada? Ili je možda Violi fon Kramon Taubadel svejedno da li cenzus iznosi 1% ili 10%, jer ga njeni miljenici ne prešli svakako, jer za njih prosto narod ne glasa. Ali to ne daje Taubadelovoj pravo da laže i klevece drugu državu, očigledno neznanje joj ne može biti alibi.

Srbija je na njenu veliku žalost danas moderna i uređena evropska zemlja, a ovi naručeni komentari još jednom pokazuju svima i u Srbiji, ali i u Evropi, za čije interese ona radi. To nisu interesi ni Srbije ni Evropske unije, već upravo onih koji bi da nas vrate u mulj i blato iz kojeg smo se izvukli zahvaljujući odgovornoj politici Aleksandra Vučića. Na žalost bivšeg režima i njihovih političkih intimusa, neukih anonimusa i usamljenih pojedinaca u EP, sposobnih samo da sabotiraju evropske ideje i kompromituju evropske vrednosti."

Pročitajte još: