MILOVAN DRECUN ZABRINUO GRAĐANE Nemac je izabran umesto Rusa! To za nas može značiti samo jedno: Srbi su građani pedesetog reda!

Drecun je komentarisao i novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Milovan Drecun
Milovan Drecun, Foto: Printscreen

Odluka predsednika Aleksandra Vučića da ne ide na kongres Evropske narodne partije u Zagrebu je iznuđena ponašanjem hrvatske javnosti, ocenio je predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun.

Drecun je za RTS rekao da očekuje da će se nastaviti negativan odnos Hrvatske prema Srbiji, ocenjujući da je to dugoročna politika na koju bi Evropska unija trebalo da reaguje.

Milovan Drecun
Milovan Drecun, Foto: Printscreen

Podsetio je da je bivši hrvatski predsednik Ivo Josipović u Skupštini Srbije pozdravljen aplauzom, jer se smatralo da će ta zemlja shvatiti da će sa Srbijom morati da gradi dobrosusedske odnose.

 

Međutim, Zagreb nastoji da naškodi interesima Srbije i time destabilizuje region, ocenjuje Drecun i napominje da hrvatski političari misle da će time poboljšati svoju poziciju.

Navodi da Hrvatska ima veoma negativan element u svojoj bliskoj prošlosti, a to je etničko čišćenje Srba, koji su u toj zemlji, kako ocenjuje, građani drugog reda.

Srbija je, međutim, lider u regionu i vuče region napred, ocenjuje Drecun i navodi kao primer inicijativu "mali šengen".

Komentarišući jučerašnji izbor Petera Bejera za novog izvestioca Parlamentarne skupštine Saveta Evrope o situaciji na KiM, Drecun kaže da su stavovi nemačkog poslanika neprihvatljivi, da je on "malo izgubljen u vremenu" i zarobljen u sredini 20. veka.

"Srbi su na KiM građani ne drugog, već pedesetog reda", naveo je Drecun, koji očekuje da će Bejer govoriti pozitivno o stanju ljudskih prava na KiM.

Smatra da bi se realnija slika o tome šta se dešava na KiM dobila da je izabran ruski kandidat Aleksej Kondratijev.

Nova bruka u Crnoj Gori! Italijanski broker razapeo Mila Đukanovića: Opljačkali ste me, vi i vaša prijateljica!

Matei se obratio Đukanoviću otvorenim pismom, traživši od predsednika Crne Gore da što pre odgovori na date navode. Milo Đukanović, Foto: AP/ Risto Božović Italijanski broker Oriano Matei, koji više od dve decenije piše i svedoči o malverzacijama crnogorske Vlade, na koje nažalost, još uvek nema reakcija niti od strane crnogorskim ali ni međunarodnih institucija, napisao je Milu Đukanoviću otvoreno pismo.

Bonus video

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi