Aleksandar Vučić
Privatna arhiva
Aleksandar Vučić

Alo/A.M.

Aleksandar Vučić, Foto: Alo/A.M.

Vučić je za Alo.rs odgovorio na pitanje šta će biti ako se postigne dogovor sa Pristinom, i šta je garant da ćemo ući u EU ako imamo primer Severne Makedonije.

- Nemamo garancije nikakve, niti smo blizu nikakvog dogovora, niti postoje ikakve garancije- odgovorio je Vučić.

Predsednik Srbije je za naš portal odgovorio i na pitanje kako komentariše histeriju u regionu oko nabavke oružja, i da li je Palmer pretio sankcijama.

PROČITAJ JOŠ:

- Ovo pitanje oko oružja je veoma važno. Pogledajte sad, pre 2 dana ste mogli da čitate kako nas optužuju da kupujemo kante, a danas nas optužuju da će biti sankcije jer kupujemo sofisticiranu opremu. Isti nas napadaju, ajde ljudi dogovorite se. Ja sam ponosan da Srbija danas ima vojsku, mnogo snažniju nego pre 5, 10, 15 godina. To nisu iste armije, mi imamo junačke vojnike i oficire, ali mi danas imamo mnogo više opreme nego tada. Za to je bio potreban ogroman novac, pametno planiranje. Videli ste kako hrvatski eksperti kažu da Srbija pametno kupuje. Oni uvek mene optužuju. Nije samo da kupujemo pametno, već i radimo pametno. Mi ne možemo da se suprotstavimo, znate oni imaju 200 partija, mi imamo 6, 10, 12 Lazara, ali polako, naša proizvodnja. Oni imaju kajova helikoptere, mi imamo odgovor da bismo se zaštitili. Naše oružje nije ofanzivno, deć defanzivno. Da se naši građani osećaju sigurno. Nemamo ništa da se Hrvatska naoružava, samo nemojte da kukate što se mi naoružavamo.

Aleksandar Vučić

A.M.

Aleksandar Vučić, Foto: A.M.

- Mi nemamo nikakav problem kada se komšije naoružavaju, samo oni kukaju. A mi smo neutralni, oni su svi deo NATO alijanse.

Vučić je zatim otkrio šta je rekao američkim predstavnicima kada je saznao za plan prodaje naprednog zapadnog oružja Hrvatskoj. Na pitanje našeg novinara kako komentarišete optužbe hrvatskih medija da je lično, preko Amerikanaca, sabotirao kupovinu balistickih raketa, Vučić je odgovorio:

Aleksandar Vučić

Privatna arhiva

Aleksandar Vučić, Foto: Privatna arhiva

- Ako njima dozvolite da imaju balističke rakete, mi ćemo imati odgovor. Ja sam vrhovni komandant, i neću dozvoliti da Srbija bude nezaštićena. To sam i njima rekao, tri puta sam im ponovio. Rekao sam i da nama to ništa ne treba, ali da ne misle da mogu da im prodaju 16 pancir haubica, a da mi nemamo Nore. A dali ste im pancir haubice, strašno oružje. Ali mi moramo da zaštitimo svoje nebo i zemlju - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (11)

Darko

04.11.2019 19:46

Srbija je po mnogo čemu lider u regionu a najznačajnije je sigurno ono u nauržanju.

Cedica

04.11.2019 19:59

Svi gradjani Srbije izuzetno su ponosni na svoju vojsku i svoju drzavu!

Pedja

04.11.2019 20:27

Srbija mora da unapredjuje svoj vojni arsenal kako bi ocuvala mir.

Deki

04.11.2019 21:41

Зашто комшијама смета што се војска Србије оснажује? Србија је мирољубива земља!

Goran

04.11.2019 22:31

Ne treba se obazirati na primedbe Srbija ima svoj put i uzima šta joj odgovara.

vasic

04.11.2019 23:25

Srbija je sve stabilnija i u vojnom smislu.

Anka

05.11.2019 06:10

Gradjani Srbije su ponosni na svoju vojsku i svoju drzavu!Srbija mora da brine o vojsci kako bi cuvala mir u zemlji!

ds

05.11.2019 07:31

VS nikada jaca i opremljenija nije bila

Jana

05.11.2019 08:09

Srbija mora ojačati svoju vojsku i nabaviti naoružanje radi sopstvene bezbednosti, ne vidim što bi to zemljama u okruženju smetalo.

Mirela

05.11.2019 08:20

Pripadnici vojske i policije koji su pokazali koliko su obučeni, koliko su opremljeni, koliko Srbija može da bude sigurna, mirna i pouzdana.

Jovana

05.11.2019 09:09

U našu vojsku treba ulagati. Treba omogućiti da vude sve modernija i opremljenija.. ona nam je jedan garant mira. Jaca vojska - jaca drzava.