Vučević: Neki u SNS zaboravljaju da je narod uz Vučića!

D.Ramadani | vesti 2018-08-13 16:50:35 2018-08-13 16:50:35

Vučević podržao Glišića

Alo / Dejan Briza

Miloš Vučević, potpredsednik SNS-a i gradonačelnik Novog Sada, podržao je Darka Glišića, predsednika Izvršnog odbora te stranke, koji je rekao da pozive pojedinih opozicionara na vojni puč, državni udar i hapšenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića nisu osudili samo nezahvalni stranački funkcioneri, koji su, verovatno, otputovali na neke luksuzne destinacije.

Upitan kako komentariše Glišićevu izjavu, Vučević je kazao:

- Hronični problem sa ljudima koji su sve dobili od stranke i Aleksandra Vučića, a suštinski se stide istih. Ali zaboravljaju jedno, narod odlučuje, a narod je uz Aleksandra Vučića i jasnu, hrabru i odgovornu nacionalnu politiku.

Glišić je i juče ostao zagonetan, te nije imenovao stranačke kolege koje je kritikovao u svojoj izjavi.

- Mislio sam na sve koji se nisu oglasili, a pogotovo na one koji nepozvani komentarišu sve teme, a na ovu ćute kao zaliveni - poručio je on za „Alo!”.

Komentarišući Glišićevu izjavu, Jadranka Joksimović, ministarka i članica Predsedništva SNS-a, istakla je da je ona u stranci od prvog dana osnivanja.

- I te kako sam zastupala i zastupam interese i stavove SNS-a, a posebno Vučića, koji mi je i prijatelj, a ne samo stranački šef. A svi oni koji pozivaju na nasilje i rušenje ustavnog poretka zemlje moraju da budu predmet rada nadležnih državnih institucija, jer tako se gradi vladavina prava kao evropska tekovina. Politička borba je jedno, a poziv na urušavanje ustavnog poretka je stvar koja ne sme biti ignorisana od strane institucija države Srbije - poručila je Joksimovićeva.

Stefanović: Poziv na puč i krvoproliće je krivično delo

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je juče da ne želi da se meša u rad tužilaštva i sudova, ali da se u pozivu opozicije, predvođene Draganom Ðilasom, Boškom Obradovićem i Vukom Jeremićem, prepoznaje krivično delo.

- Ovde se jasno prepoznaje krivično delo i poziv na narušavanje ustavnog poretka i zakona. Ako ovde ne prepoznaju takvu vrstu dela, ne znam gde će je prepoznati - rekao je on za TV „Pink“.

On je dodao da su Ðilas, Jeremić i Obradović „hobotnica koja želi da se vrati na vlast”, da ne mogu da dobiju podršku naroda na izborima, već da svoju šansu vide u nasilnom preuzimanju vlasti i da ne razmišljaju o posledicama.

Expand player
Pogledajte više