Navršilo se mesec dana od kada je sastavljen kabinet Ane Brnabić: Svađalica Zoka pravi haos u čitavoj Vladi

Zorana javno ratuje sa Bajatovićem, a tajno sa premijerkom i koleginicama iz Vlade!

Ana Brnabić i Zorana Mihajlović
Ana Brnabić i Zorana Mihajlović, Foto: Alo!/Marko Đoković

Pre tačno mesec dana članovi kabineta Ane Brnabić položili su zakletvu u Narodnoj skupštini, a za to vreme ministarka energetike Zorana Mihajlović, slikovito objašnjavaju naši izvori iz Vlade, nije se posvađala samo sa kim nije stigla. Svega nekoliko dana pošto je stupila na dužnost teatralno je pred upaljenim TV kamerama izbacila sa sastanka direktora „Srbijagasa“ Dušana Bajatovića. Ubrzo posle toga u intervjuima je iskritikovala još nekoliko direktora javnih preduzeća... A onda je preko društvenih mreža maltene objavila rat i svojoj šefici Ani Brnabić.

Ministarka je, naime, 4. novembra na Instagramu postavila veoma zanimljivu fotografiju, na kojoj nasmejana pozira ispred TV-a u momentu dok u jednoj emisiji gostuje Brnabićeva natmurenog lica. Uz sliku je napisala: „Kada su dani kao danas magloviti i tmurni, osmeh na lice i u nove pobede“.

- To je bila najava za ono što će da usledi. Zorana je već na drugoj sednici Vlade pokušala da isprovocira premijerku i posvađa se sa njom, na trećoj joj je to pošlo za rukom. Ali to nije ništa čudno, godinama unazad ima animozitet prema njoj i to ne može da sakrije. Osim sa Anom, uspela je već da se posvađa i sa Majom Gojković, ali ni to nije ništa neobično jer se nisu dobro slagale ni kada je Maja bila na čelu Skupštine. Neobično je pak, što je odmah počela da pecka i druge novoizabrane ministre iz redova svoje stranke, suptilno im nabijajući na nos da je ona u Vladi najduže, da se sigurno u sve bolje razume od njih. Jedan novi ministar dodelio joj je nadimak svađalica Zoka, ali to njoj uopšte ne smeta, naprotiv smešno joj je... - navodi naš izvor iz Vlade.

Analitičar Branko Radun, sa druge strane, poručuje da to njemu nimalo nije smešno jer „prepucavanja, nadmudrivanja i svađe u Nemanjinoj 11 koji se dešavaju zbog nečije sujete slabe autoritet čitave Vlade“...

- Svima je jasno da je Zorana jako nezadovoljna svojim trenutnim položajem u Vladi, ona je htela da bude premijerka ili da bar zadrži svoj prethodni resor građevinu. Veliki je problem što neki ljudi politiku shvataju lično, ne gledaju širu sliku, ne igraju timski, kao na primer Zorana, a to slabi rejting Vlade. Kada ta prepucavanja izlaze u javnost, nekom možda deluje benigno, ali to nije dobro jer ruši autoritet čitave institucije, koji je naročito važan u kriznim vremenima kao što su ova. Da je opozicija jača i organizovanija, mogla bi ovakve stvari da iskoristi da poentira. Možda bi se u tom slučaju ministarka Mihajlović i opametila, ovako će nastaviti da tera po svom - smatra Radun.

Uz Zoranu ponekad i Jadranka

Na stranu Zorane Mihajlović, kada uđe u neki obračun sa kolegama na sednicama Vlade, prema rečima naših izvora, ponekad stane i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, sa kojom se Zorana i privatno druži. Ipak, u ratovima je češće sama.

Zorana: Zvuči mistično

Na naše pitanje da li je pored javnih ratova sa direktorima državnih preduzeća, imala i tajnih sa kolegama iz Vlade i na molbu da nam to prokomentariše, ministarka nam je juče odgovorila: - Prilično mistično zvuči. I ne znam da mi išta radimo tajno, svi se o svemu dogovaramo - napisala je ona.

Povezane vesti

 • Korisnik: JaPaja
  29/11/2020 - 06:12
  Ista Ružić! Rovari, podmeće, prevrće kako bi došla na mesto na koje misli da joj pripada a to je Predsednik Vlade.
 • Korisnik: Boban
  28/11/2020 - 15:44
  Ona o poslu i nezna pa joj samo to ostaje
 • Korisnik: Sneg
  28/11/2020 - 12:04
  Svako je bezobrazan koliko mu se dozvoli
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi