Lidija Hutović
screenshoot/Youtube
Lidija Hutović

screenshoot/Youtube

Lidija Hutović, Foto: screenshoot/Youtube

Dogašaj koji preti da, na ružan način, obeleži ovu nedelju, svakako su uvrede koje je glumac Sergej Trifunović uputio na račun novinarke Srpskog telegrafa, Ivane Žigić.

PROČITAJ JOŠ:

Danima nakon što je potresao javnost ružnim psovkama i uvredama mladoj ženi, koja je samo radila svoj posao, ugledne ličnosti ne prestaju da ga osuđuju.

Danas je svoj glas digla i Lidija Hutović, direktorka PU Čika Jova Zmaj sa Voždovca, koje je osudila nasilnika Trifunovića, ali i Dragana Đilasa.

Sergej Trifunović

Alo!/Vladimir Marković

Sergej Trifunović, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Nipodaštavanje žene, njeno intelektualno biće, volju, pravo na izbor i opredeljenje je primitivno i nedopustivo, necivilizovano u današnjem vremenu u kojem živimo. Osuđujem svaki oblik ponašanja koji ženu stavlja u kompromitujući položaj. Postavila bih pitanje "Ko je osoba koja takve izjave daje","da li uopšte poznaje žene o kojima govori". Da li zna da su obrazovane, da su majke koje brinu o svojim porodicama, aktivne u svojoj profesiji. Najoštrije osuđujem izlive mržnje prema ženama od strane Đilasa, Trifunovica i sličnih nasilnika - rekla je za "Alo!" Lidija Hutović.

PREPORUČUJEMO:

Trifunovića je proteste nezadovoljstva protiv samog sebe kada je novinarku beogradskog lista nazvao "ku*vom", da bi nekoliko dana kasnije nastavio sa uvredama.

Naime, nakon što je njegov potez osudilo i Ministarstvo kulture Srbije, ponovo se oglasio i rekao da je trebalo da je nazove "ustaškom ku*vom".

Čini se da nasilnik iz redova Dragana Đilasa, koji se nametnu i za poziciju prvog čoveka PSG-a, nema nameru da stane sa uvredama na račun žena.