Dragan Đilas i Vlada Japanac
Alo!
Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović.

Alo!/D.R.

Vladimir Orlić, Aleksandar Martinović., Foto: Alo!/D.R.

- S obzirom na to koliko zajedničkih fotografija Đilas ima sa raznim kriminalcima, veća bi vest bila da se sa nekim od njih nije slikao i družio nego da jeste. Zanimljivo da na tajkunskim medijima ove i ovakvih vesti nema nigde. Valjda ih nije napala neka cenzura tamo, daleko bilo - poručio je juče za „Alo!“ Vladimir Orlić, potpredsednik Skupštine Srbije.

Aleksandar Marković

Alo!/ Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Sličnu reakciju na ovu skandaloznu fotografiju imao je i narodni poslanik Aleksandar Marković.

- Više nije ni iznenađenje kada čujemo i vidimo Đilasa i njegove saradnike kako se druže ili sarađuju sa poznatim kriminalcima. Ovo je ko zna koji put po redu da vidimo konkretne dokaze da su đilasovci povezani sa ljudima iz kriminalnog miljea - kazao je on i dodao da se postavlja nekoliko važnih pitanja s tim u vezi.

- Koji je motiv te povezanosti sa kriminalcima? Da li je prijateljstvo u pitanju ili imaju neki političko-poslovni interes? Šta to povezuje Đilasa i ljude koji su odavno poznati kao pripadnici raznih kriminalnih krugova? To su pitanja na koja Đilas mora hitno da odgovori, a mislim da bi i nadležni organi trebalo da se pozabave ovim slučajem - tvrdi Marković.

Aleksandar Čotrić

Alo / V. Marković

Aleksandar Čotrić, Foto: Alo / V. Marković

Poslanik Aleksandar Čotrić poručuje da se ne zna ko koga više na ovoj fotografiji kompromituje.

- U narodu postoje izreke: „Sličan sličnom teži“ i „Čega se pametan stidi, time se onaj drugi ponosi“. One najbolje objašnjavaju ovu fotografiju, koja govori više nego hiljadu reči - kazao je on za „Alo!“.

Đilas u zagrljaju Zemunskog klana

„Alo!“ je juče ekskluzivno objavio da se Dragan Đilas slikao u veoma prisnoj pozi sa pripadnikom Zemunskog klana Vladom Japancem dok se ovaj nalazio u bekstvu od srpskih organa gonjenja.

Naš list je došao do selfija na kome su Đilas i Vladimir Jovanović (52) nasmejani od uha do uha, a razlog za to nije lako naslutiti. Prema našim saznanjima fotografija je nastala pre 25. 11. 2020. godine u Beogradu, na uglu Resavske i Kralja Milana, neposredno pre hapšenja Japanca.

Pročitajte još: