Vladimir Đukanović Đuka
Alo!/ Dejan Briza
Vladimir Đukanović Đuka

Alo!/ Dejan Briza

Vladimir Đukanović Đuka, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Pojedini mediji sprovode svakodnevnu kampanju u okviru koje na osnovu izmišljenih afera napadaju predsednika Srbije i njegove najmilije, kako bi uticali na njegove odluke i namere, a sve u cilju da nasilno sruše vlast.

Veoma jasan dokaz takvih planova je i naslovna strana nedeljnika NIN, koji je bez ikakvih dokaza, krenuo da satanizuje predsednikovog brata, Andreja Vučića. U tekstu pod nazivom "Veliki brat" recikliraju se i ukrug vrte stare klevete i lažne optužbe, što samo dokazuje jasnu nameru da se kriminalizuje predsednikov brat. NIN je objavio i "Ispovest insajdera", bivšeg predsednika opštine Alibunar Predraga Belića, koji napada Andreja Vučića.

- Ovo pokazuje svo licemerje i bedu onih koji su se urotili protiv predsednika, čak i u poslednjoj nedelji Časnog posta. Opredeliti se za napade na najuže članove porodice, to je zaista van svake pameti, posebno ako se ti napadi vrše tako što se piskaraju gluposti, po principu rekla-kazala. Očito je pokrenuta jedna kampanja, jer je i predsedniku Vučiću urađen psihološki profil na osnovu kog su oni zaključili da je najosetljiviji kada mu se napadaju članovi porodice. Pogotovo brat, sa kojim je veoma povezan. Napadi su se proširili i na Danila, eto ostalo je još da napadnu bebu Vukana, a sigurno će i to u nekom trenutku - rekao je Đukanović i dodao:

Aleksandar Vučić

Tanjug/ Sava Radovanović

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

- Tekst koji sam pročita u NiN-u, to je jedna obična svinjarija, a ne tekst. Oni su to napisali po principu rekla-kazala. Porodica predsednika se kriminalizuje namerno, kako bi se u javnosti ustalilo to mišljenje i da bi to bilo opravdanje da se predsednik revolucionarno sruši sa vlasti. Odgovorno tvrdim da je sve što je do sada napisano o Andreju Vučiću u medijima notorna laž. Čitao sam svašta o njemu u tabloidnim medijima, od toga da je dilovao kokain, da falsifikuje pasoše za Al Kaidu, da je kupio pola Srema, a to su sve notorne laži. Vrlo ciljano i svesno se sve to radi, jer hoće da kriminalizuju porodicu Vučić. Opozicija je očajna i ne može nikoga da pobedi i zbog toga mora da udari na Vučićevu porodicu. To je nečasno i jadno, sramna je to kampanja, a oni su goli neradnici i varaju se da kroz ovu kampanju mogu nešto da urade i da uspeju - rekao je Đukanović.

Na meti bezočnih napada u više navrata našao se i predsednikov sin Danilo. Prvo je portal "Krik" prošle godine objavio kako je Danilo navodno deo ekipe navijača sa povelikim dosijeima, a sve samo na osnovu fotografije na kojoj se vidi kako navija na utakmici Srbija - Kostarika na Mundijalu u Rusiji. Napad tu nije stao, pa je pre dva dana portal "Javno" objavio kako su Andrej Vučić i Predrag Mali pretučeni tokom parade ponosa 2014. jer su navodno išli da "izvlače Danila iz ekipe navijača "FK Rad".