Ivica Dačić
Alo!/Marko Marković
Ivica Dačić

Alo!/Marko Marković

Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Marković

* Vreme je da se podvuče crta da vidimo ko kako stoji, kakve rezultate imaju svi funkcioneri i da li je to dovoljno dobro da ostanu na funkcijama na kojima su trenutno, poručuje Ivica Dačić, lider Socijalističke partije Srbije

* Šef socijalista najavljuje ozbiljne kadrovske promene i ističe da pošteđeni neće biti ni oni koji su dobili visoke pozicije u državi

* Kaže da sprema pravu perestrojku! 

- Spremam pravu perestrojku! Nema više gledanja kroz prste, opraštanja ni izvlačenja. Svi će na skener, ministri, poslanici i stranački funkcioneri... Biće tu dosta posla. Neki misle da su završili posao time što su dobili funkciju. To se posebno odnosi na ministre i na one koji su u državnoj službi. Ti ljudi su izabrani da rade za državu, da doprinesu Srbiji i boljem životu građana. Umesto toga, neki uživaju u hladovini, koriste privilegije - navodi Dačić.

Na pitanje da li će, poput Aleksandra Vučića, lidera SNS, koji je najavio smenu ministra, i neki član Vlade iz redova SPS leteti sa funkcije, Dačić je odgovorio:

Eksplozija i bljesak iznad Ljubljane!

AUTOR: Kurir/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 02.09.2019. 23:09 - 03.09.2019. 00:07 U 22.50 se čuo prasak Ivica Dačić, Foto: Alo!/ Marko Đoković Veliko nevreme koje je zahvatilo Sloveniju, Hrvatsku i BiH umalo je bilo fatalno za ministra spoljnih poslova Srbije Ivicu Dačića.

- Biće bar jedan ministar, a možda i više. Uvek imamo jedne te iste koji su spremni da uskoče u vatru, da se bore dok oni dugi, kad je gusto, čuvaju fotelje, čuče u prikrajku, ni glasa da puste kad nas napadaju.

Dodaje da baš kao i lider naprednjaka i on smatra da je partiji potrebna sveža krv i mladi lavovi koji su spremni da rade punom parom.

Ivica Dačić

Alo!/Marko Đoković

Ivica Dačić, Foto: Alo!/Marko Đoković

- Oni koji nemaju uspeh, koji nemaju rezultati neka se pozdrave sa funkcijom, na njihovo mesto doći će neki sposobniji - odlučan je Dačić.

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, uz podršku Dačićevoj akciji, ističe da je dobar rezultat jedino merilo na osnovu kojeg neko treba da ima funkciju.

Pročitajte još:

 

- Svim mlađim kolegama savetujem da vide šta su im prioriteti, šta od njih očekuju da urade, kada sam ja u 65. godini postao ministar, rekli su mi da je Koridor 10 prioritet. To sam počeo da radim, a mojim rezultatima danas se kite oni koji su mnogo kasnije došli u sektor građevine - ističe Mrkonjić.

Upitan da li je kao počasni predsednik zadovoljan rezultatima ministara iz redova SPS, Mrkonjić je odgovorio:

- Ne mogu da kažem da su briljantni, nego samo zadovoljavajući.

Ministri iz redova SPS poručuju da se ne plaše provere i da predsednik SPS ima punu podršku da sprovede najavljenu perestrojku. Prema rečima Aleksandra Antića, ministra energetike, samo temeljnom proverom onoga što je dosad urađeno steći će se prava slika o snazi i slabostima kako bi se potom temeljno pripremili za novu proveru poverenja birača koja će biti na proleće.

- Perestrojka je pozitivan istorijski događaj i siguran sam da je predsednik naše partije imao u vidu promene koje će dovesti do još boljeg rada i još boljih rezultata svuda gde ima naših predstavnika. U SPS smo navikli na promene, odavno smo načisto s tim da stalno moramo da se menjamo i kada je u pitanju način rada i kada je reč o konkretnim ljudima i njihovim konkretnim zaduženjima. Svi oni koji su pomislili da su toliko genijalni da im nikakva promena nije potrebna i da su bogomdani da predstavljaju naše građane ili više nisu u politici ili su daleko od cenzusa i od bilo kakve šanse da u političkom nadmetanju ostvare rezultat - ističe Antić.

Aleksandar Antić

Alo

Aleksandar Antić, Foto: Alo

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Komentari (2)

nenad

03.09.2019 07:48

Da, vreme je "..da se podvuče crta da vidimo ko kako stoji.."...posle 7 godina "vlasti" i gomile preznih pretnji i istih takvih obecanja.

peter kelner

03.09.2019 10:07

opasno je to kad perestojka