GRAĐANI PLAĆAJU ZA ŠOLAKA Nakačio se na stubove javne rasvete i krade struju

Krenuo na tvrd orah

Dragan Šolak
Dragan Šolak, Foto: printskrin

Mnoge lokalne samouprave se suočavaju s izazovima i često nalaze na meti bogatih pojedinaca koji vrše pritisak na njih da dobiju nezakonite privilegije, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

- I kada u tome ne uspeju, pokreću medijsku kampanju protiv lokalne samouprave ne bi li diskreditovali one koji ne žele da im omoguće protivzakonit posao ili neke olakšice u postojećem poslu - dodao je on.

Goran Vesić
Goran Vesić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Vesić je za Tanjug rekao da je o tome razgovarao s predstavnicima drugih lokalnih samouprava Zapadnog Balkana, kao i predstavnicima Evropske komisije na marginama sastanka „Dani proširenja“ u Briselu.

On je kazao da je poslednji primer takvog ponašanja pritisak Dragana Šolaka, vlasnika najvećeg kablovskog operatera u Srbiji SBB i suvlasnika televizije N1, na Grad Beograd i njega lično.

Vesić je naveo da je Šolak tokom tranzicije u Srbiji izgradio medijsku imperiju uz pomoć različitih vlada - od Miloševićeve pa sve do vlada koje su bile na vlasti u Srbiji do 2012 - i da je tako postao gotovo monopolista u Srbiji, kada je reč o kablovskoj televiziji.

- Mreža koju je postavljao je uglavnom nezakonita, a lokalnim samoupravama nije plaćao ništa, iako imaju zakonsko pravo da ubiraju dažbine. Kada je Grad Beograd odlučio da pokrene pitanje nezakonito postavljenih mreža, kao i plaćanje nadoknade, ne samo u slučaju njegovog kablovskog operatera nego i svih ostalih, Šolak je preko urednika koga je postavio na svojoj televiziji pokrenuo kampanju diskreditovanja gradske vlasti i mene lično - istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika je poručio da Šolak ne može da ništa ne plaća građanima Beograda i da bezobzirno desetinama godina koristi javne resurse i da se tako protivzakonito bogati. Kao primer naveo je da su na stubovima javne rasvete našli nelegalno postavljenu opremu kablovskog operatera SBB, a da je sa tih stubova koristio i struju, kao i da će te slike objaviti javno.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi