Ivica Dačić
Alo!/ Marko Đoković
Ivica Dačić

Alo!/ Marko Đoković

Ivica Dačić, Foto: Alo!/ Marko Đoković

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je najvažnije da politika proširenja ostane na agendi Evropske unije (EU) i da region Zapadnog Balkana ima evropsku perspektivu.

Dačić je novinarima u Solunu, gde učestvuje na ministarskoj konferenciji "Od Soluna 2003. do Zagreba 2020", na pitanje o novoj metodologiji proširenja, rekao da je Srbiji ostavljeno da izabere da li će proces pristupanja EU nastaviti po starom ili novom okviru.

''U svakom slučaju, videćemo. Najvažnije je da proširenje ostane na agendi i da naš region ima evropsku perspektivu'', rekao je Dačić.

Konferencija "Od Soluna 2003. do Zagreba 2020." posvećena je evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana, a domaćin skupa je ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas.

Na konferenciji učestvuju i šefovi diplomatija Hrvatske (predsedavajuća Saveta EU), Rumunije, Bugarske, Italije i Slovenije (države članice EU koje su učesnice najvažnijih regionalnih inicijativa), kao i predstavnici EEAS, Evropske komisije i partneri sa Zapadnog Balkana.