Aleksandar Vučić i Nadežda Pavlović
Instagram/Printscreen
Aleksandar Vučić i Nadežda Pavlović

Instagram/Printscreen

Aleksandar Vučić i Nadežda Pavlović, Foto: Instagram/Printscreen

- Naša draga baka Nadežda danas slavi 108. rođendan. Želim joj beskrajnu sreću i dobro zdravlje - napisao je Vučić na svom Instagram profilu. On je objavio i sliku sa ovom Beograđankom, koju je posetio prošle godine. Nadežda Pavlović rođena je 1. januara 1912. godine, ali rođendan slavi po starom, Julijanskom kalendaru.

Aleksandar Vučić je tokom prošlogodišnje posete najstarijoj sugrađanki naglasio da su penzioneri razumeli situaciju i da je zahvaljujući njima i njihovoj volji postignuto da budu uspešno sprovedene teške reforme.

Nadežda je pozdravila tom prilikom snagu i energiju koju predsednik Vučić ulaže u poboljšanje ekonomske situacije građana. Razgovarali su tada o povećanju penzija i drugim temama. Nadežda Pavlović je učiteljica u penziji i živi sama.

Nikada se, kaže, nije bavila politikom, ali dugo pamti i prati sve što se događa, pa je „zapazila“ snagu i energiju koju Aleksandar Vučić ulaže u boljitak naroda i zemlje, koliko se on trudi i bori, što je na njenoj životnoj lestvici vrednosti visoko u vrhu i zato je i poželela da ga lično upozna, što joj se i ostvarilo u januaru 2019. godine.

U tom sistemu vrednosti još jedan Aleksandar – kralj Aleksandar Karađorđević – uživao je poštovanje i naklonost tada studentkinje Nadežde, i to su jedine dve ličnosti na čelu zemlje za njenog života koje izdvaja, od vremena kralja Petra do danas.