Aleksandar Vulin
Printskrin
Aleksandar Vulin

Printskrin

Aleksandar Vulin, Foto: Printskrin

“O motivima će istraga reći šta ima, a nadležni pravosudni organi će ceniti sve to. Ono što ja mogu da kažem jeste to da se predsednik Vučić bavi politkom, nije biznismen, ne bavi se nikakvim parama, ne komunicira na bilo koji način sa nekim ljudima sa kojima ne bi trebalo”, rekao je Vulin u Skupštini Srbije.

Vulin je istakao da nije reč o “aferi prisluškivanja”, jer je afera nešto što je, kako kaže, nedokazano, odnosno što možda jeste, a možda i nije.

“MUP je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal sprovelo istragu i ono što mogu da kažem jeste da smatram da smo u našoj istrazi učinili činjenicu o prisuškivanju nesumnjivom”, istakao je ministar.

On je dodao da je sve dalje na nadležnom tužilaštvu koje treba da kvalifikuje delo. “Naša javnost će biti informisana o svakom koraku, u skladu sa zakonom, nikako drugačije”, rekao je Vulin.

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Vulin poručuje da se prisluškivanje ne sme ponoviti, ne samo kada je u pitanju predsednik Vučić i njegova porodica, već bilo koji građnin Srbije. “To je zadatak čitavog našeg sistema, da sačuvamo sistem od zloupotrebe i od ljudi koje takve zloupotrebe mogu da čine”, naveo je Vulin.

Vulin je u skupštinskoj raspravi rekao i da se zalaže da se na društvenim mrežama ukine anonimnost.

“Sve što hoćete da kažete vi to i potpišete i u tome nema pretnje, u tome nema ničeg lošeg. Ako ste toliko đubre, ako ste takav skot da možete da napišete za trogodišnje dete Aleksandra Vučića da je pašče, onda skote to i potpiši, onda budi ponosan na to koliko si đubre, da tvoja majka vidi koga je rodila… Potpiši to što misliš”, rekao je Vulin.

Ministar kaže i da obično oni koji takve stvari pišu po mrežama u policiji govore da je to bilo u afektu ili da su bili pijani.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Plex

26.01.2021 15:48

Celog vela tužilaštvo i sud treba da peglaju brljotine mup-a. Zavladajtw jednom tom organizacijom i nemojte im beskrajno verovati.