Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Aleksandar Vučić nakon afere "ruski špijun" koja je uzdrmala srpsku javnost, otkrio je sve o snimku na kojem je prema navodima obaveštajnih službi, ruski obavšetajac i srpsku potpukovnik u penziji, odnosima Srbije i Rusije, ali i onome što je rekao ruskom ambasadoru u Srbiji, Aleksandru Bocan Harčenku. 

- Imao sam samo jedno pitanje za naše ruske prijatelje. Postavio sam samo jedno pitanje ruskom ambasadoru Bocan Harčenku. Samo sam ga pitao - zašto? Nisam video logiku. Što se nas tiče mi politiku prema Rusiji nećemo da menjamo osim što ćemo u obaveštajnom smislu svoju zemlju zaštiti i sačuvati. Ponavljam jasno i glasno, sve što sto se dogodilo samo nas je osnazilo da učvrstimo poziciju nezavisnosti i neutralnosti - rekao je Vučić u svom obraćanju nakon sastanka Saveta za nacionalnu bezbenost. 

Aleksandar Vučić

Printskrin

Aleksandar Vučić , Foto: Printskrin

 

Podsećamo, ambasador Rusije Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obaveštajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne price i tobožnja vrbovanja ne mogu naneti štetu odnosima Rusije i Srbije.

Pročitajte još:

Bocan-Harcenko je rekao da je uobičajeno da se uoči znacajnih sastanaka na visokom nivou pojavljuju neke provokacije i nešto skandalozno.

Bonus video: Vučić o tome ko ruši srpske oružare

 

 

Komentari (1)

Jokalica

21.11.2019 20:42

Istina će se saznati, a odnosi Srbije i Rusije se zbog ovoga neće pogoršati, jer ne treba prerano suditi već kada se detaljno utvrdi ko je za šta tačno kriv.