Zukorlić novi potpredsednik Skupštine Srbije

Alo.rs/ M. G. | vesti 2020-10-22 12:12:39 2020-10-22 12:12:39

Danas će se imenovati i generalni sekretar, a održaće se i izbor radnih tela

Alo!

Muamer Zukorlić, lider Stranke pravde i pomirenja, biće jedan od potpredsednika u novom sazivu parlamenta, potvrdio je za Alo.rs i sam Zukorlić.

Poslanici su položili svečanu zakletvu, čemu je prethodilo imenovanje predsednika parlamentarnih odbora. Sednica je počela povredom Poslovnika, koju je reklamirao Enis Imamović (SDA Sandžaka) negodujući zato što je između dve sednice prošlo 80 dana.

Preporučujemo:

Imamović je rekao da ovaj saziv ruši dostojanstvo parlamenta građana i dodao da je od parlamentarnih izbora prošlo 123 dana, te da je za to vreme moglo mnogo toga da se uradi.Odgovorio mu je socijalista Ðorđe Milićević koji je podsetio da postoje rokovi za formiranje vlade, a koji nisu probijeni.Milićević je nakon toga počeo sa obrazloženjem predloga da predsednik parlamenta bude Ivica Dačić.

- Ivica Dačić ima veliko političko, parlamentarno i državotvorno iskustvo i spreman je da sve što ume i zna stavi u službu građana i države - rekao je narodni poslanik SPS Ðorđe Milićević.

Milićević je na sednici Narodne skupštine, na kojoj će Dačić biti izglasan za predsednika parlamenta, kazao da je prvi put u novijoj istoriji na politickoj sceni Srbije kandidat za predsednika Skupštine lider jedne stranke, koja je na sceni punih 30 godina i koja je relevantan politički činiliac.

On je kazao da su ogromno političko i državničko iskustvo, toletantnost, komunikativnost garant da će novu dužnost uspešno obavljati u korist građana i interesa Srbije.

Pročitajte još:

Expand player
Pogledajte više