Muamer Zukorlić priredio iftar

D. R. | vesti 2018-06-08 12:21:51 2018-06-08 12:21:51

Muamer Zukorlić, predsednik Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo i lider SPP-a, bio je drugu godinu zaredom domaćin iftara kojeg je upriličio u Klubu Narodnih poslanika.

Promo

Među dvesta zvanica bili su Zoran Đorđević, ministar za rad boračka i socijalna pitanja, Biljana Popović Ivković, izaslanica ministra policije Nebojše Stefanovića, ambasadori Alžira, Turske, Tunisa, Maroka, Pakistana, Azerbejdžana, Irana, Amerike, BiH, Egipta, Indonezije, Malezije, Libana, OESCE-a u Republici Srbiji.

Zukorlić je, prilikom iskazivanja dobrodošlice, istakao da iftar predstavlja trenutak koji se prema tradiciji muslimana označava kao trenutak dve radosti: radost uspešnog okončanja posta tog dana i radost Božije milosti s kojom se čovek susreće tog trenutka.

- A imamo i treću radost, a to je radost susreta sa dragim ljudima, prijateljima, i onima sa kojima se deli ovakav zalogaj - poručio je on i dodao nije vrednost u onome šta možete da uradite već u onome u čemu možete da se ustegnete.

- Smisao radosti jeste da se ona podeli sa drugima, nemoguće je biti dovoljno radostan sam sa sobom i nemoguće je izraziti svoju radost sa samo sebi sličnima i identičnima. Naprotiv, radost se oplemenjuje u susretu sa drugima i različitima i to je večeras na ovom iftaru u Beogradu, u ovoj punoći svih verskih, političkih i drugih različitosti koji su večeras ovde u istom svetlu sa željom i ambicijom da promovišemo plemenitost prema ljudima - istakao je Zukorlić koji se svima zahvalio na dolasku i poželio da Bog sve blagoslovi.

Među prisutnima bila i delegacija Mešihata IZ-e u Srbiji sa prostora Sandžaka, Beograda, Vojvodine i Preševa a koje je predvodio predsjednik Mešihata muftija dr. Mevlud ef. Dudić, izaslanik reisuleme Husein ef. Kavazovića, Rifat Fetić, delegacija Stranke pravde i pomirenja u Srbiji i Crnoj Gori, delegacija Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru, predstavnici svih Medžisa IZ-e, sandžački muftija Abdurrahman ef. Kujević.

Expand player
Pogledajte više