ĐILASOVA TELEVIZIJA NASTAVLJA KAMPANJU PROTIV JASENOVCA Mora se sprečiti prikazivanje filma "Dara iz Jasenovca" u školama

Ne prestaju sa podrivanjem filma.

Dragan Đilas
Dragan Đilas, Foto: screenshoot/Twitter

Đilasova televizija nastavlja kampanju protiv Jasenovca, tako svakodnevno tekstovima koji objavljuju na svom portalu unižavaju film "Dara iz Jasenovca", govoreći prvo, kako je to plagijat, pa sada kako deca ne bi trebalo da gledaju taj film. 

Katarina Španić, predsednica UO Fondacije Tanja Petrović, gostujući u Jutarnjem programu Nove  S izjavila je sledeće:

“Pre svega, to je film koji je previše brutalan da bi ga deca gledala, a drugo, sve što je u vezi sa tim filmom, a pre svega da počnemo od reditelja, je krajnje nekredibilno”, izjavila je Španić.

Ona je rekla da ako nešto hoćemo da prikažemo, a kredibilno je, dovoljno je da prikažemo opus Lordana Zafranovića i da saznamo nešto istinski o zločinima, ili “Dnevnik Dijane Budisavljević” rediteljke Dane Budisavljević i da se vidi kako se u jednom narodu neki autori suočavaju sa sopstvenom prošlošću i svojim delima.

Povezane vesti

 • Korisnik: Ja
  01/03/2021 - 20:48
  Spodobo,sklanjaj se iz naše države. Naša deca treba da upoznaju strahote Jasenovca.Nikad ne dopustimo da se zaboravi.
 • Korisnik: ivo
  28/02/2021 - 19:30
  Da li je ovaj covek normalan? Svi u klin on u plocu.
 • Korisnik: Nina
  28/02/2021 - 15:50
  Srednjoškolci obavezno da gledaju! I treba snimiti filmo Jadovnu i drugim mestima, gde su kolone zivih ljudi bacane u jame. O tome nasa deca, na zalost, ne znaju.
 • Korisnik: paunblago54
  28/02/2021 - 15:04
  Б О Л Е С Н И К. ТЕРАЈТЕ ГА У ЛУДАРУ. МЕСТО МУ ЈЕ У "ЛАЗИ".UUVAH
 • Korisnik: vesna
  28/02/2021 - 14:50
  Deca kroz igrice ( tik tok)gledaju i učestvuju u mnogo gorim stvarima. Ne budimo licemeri i tretirati decu kao bebe .Toliko o tome da li su zreli da odgledaju scene iz filma. Uostalom dobar deo ih je gledao sa roditeljima kući.O umetničkim kvalifikacijama ne bih se izjašnjavala. A da li je neko delo plagijat ili ne može da utvrdi samo posebna komisija u pravnom postupku a ne medij.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi