Divlja naselja
Privatna arhiva
Divlja naselja

Privatna arhiva

Divlja naselja, Foto: Privatna arhiva

Predstavnici izvođača, kompanija PowerChina i Azvirt dali su obećanje resornom ministru da će se radovi privesti kraju i pre dogovorenog roka. Temo rada na Obilaznici Beograd uključivao je važno pitanje rešavanja problema divljeg naselja Vijadukt, a u pregovore od starta su uključeni predstavnici najvažnijih institucija koje štite prava građana. Ministar Momirović je istakao da je pitanje nalaženja adekvatnog i obostranog rešenja iseljavanja sugrađana bilo na prvom mestu, te da nije dolazilo u obzir da se ponove greške nasilnog raseljavanja, što je bila praksa u prethodnoj vlasti.

,,Višedecenijski problem raseljavanja 74 porodice rešen pažljivom komunikacijom nakon dva meseca pregovora. Nismo želeli da ljude na silu iseljavamo, da ih stavljamo u nekakve kontejnere, želeli smo da našim sugrađanima, našoj braći pomognemo, da oni pomognu sebi, i nismo želeli ni po koju cenu da iz ovog problema izađemo nezadovoljni, želeli smo da svi budu zadovoljni", naglasio je Momirović.
Žiteljima naselja Vijadukt su isplaćena obeštećenja za kuće koje će biti srušene zbog izgradnje obilaznice, tako da će tim novcem oni moći da kupe druge kuće.

Divlja naselja

Privatna arhiva

Divlja naselja, Foto: Privatna arhiva

"Zahvaljujem se Vladi Srbije, zaštitniku građana, ministru i Drobnjaku. Izašli su nam u susret, iselili su nas, dobili smo naknadu u novcu tako da možemo sebi da kupimo krov nad glavom. Zadovoljni smo. Bili su korektni prema nama, dobili smo to što smo hteli", rekao je Duško Vasić, jedan od stanovnika naselja Vijadukt.

Ministar Momirović na kraju je pozvao izvođače radova da predano rade svakog dana, jer završena Obilaznica ne samo da će smanjiti gužve na autoputu kroz Beograd, već i zagađenje u centru grada, što će sveobuhvatno omogućiti bolje funkcionisanje i normalan život svih naših građana.