Tomislav Momirović
Printscreen/YouTube
Tomislav Momirović

Printscreen/YouTube

Tomislav Momirović, Foto: Printscreen/YouTube

Na sastanku je bilo reči o rehabilitaciji puteva u 42 sela na teritoriji grada Zaječara, kao i o komunalnoj infrastrukturi u gradu. Ministar Momirović obišao je radove u Ulici Ivana Milutinovića a potom i Vojničku ulicu koja je pod rekonstrukcijom.

,,Otkad je predsednik Vučić preuzeo konce u svoje ruke, grad Zaječar je dobio milijardu i pesto miliona direktne pomoći. Samo za ove četiri lokalne saobraćajnice, koje se vode kao republičke, Putevi Srbije su izdvojili dvesta dvadeset miliona dinara. Samo zajedničkim radom lokalne samouprave i republičke Vlade, mi možemo da pokrenemo standard u celoj državi, a tako je u Zaječaru'' rekao je Momirović.

Ministar je podsetio da je rekonstrukcija pruge od 108 kilometara trebalo da bude završena 1. novembra: „To je strateška pruga za nas. Jako značajna pre svega zbog kargo saobraćaja, ali nadamo se da će se u budućnosti pokrenuti i putnički saobraćaj.“

Kada je komunalna infrastruktura u pitanju, ministar je napomenuo da u Zaječaru krajem ove i tokom sledeće godine će biti investirano trideset miliona u postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda i u izgradnju 48 kilometara kanalizacione infrastrukture.

Pročitajte još: