Vesić
Vesić
Vesić

Vesić

Goran Vesić i Tomislav Momirovic, Foto: Vesić

Reč je o klizištu kod Umke i u Dubokom na putu Beograd - Obrenovac, a Momirović je rekao novinarima da vrednost tog projekta sigurno neće biti manja od 100 miliona evra.

"Moramo to da završimo u naredne četiri godine i da svake godine vlada izdvaja za taj projekat najmanje 20 miliona evra, kako bi investirali u Beograd i Obrenovac i da oni budu još bolje povezani", poručio je Momirović.

Ministar je obišao brodom lokaciju Duboko zajedno sa zamenikom gradonačelnika Beograda Goraon Vesićem, v.d. direktora Puteva Srbije Zoranom Drobnjakom, direktorom EPS-a Miloradom Grčićem i predstavnicima opština Obrenovac i Čukarica.

Vesić

Vesić

Klizište Duboko nadomak Beograda Foto: Vesić

Momirović je istakao da će saniranjem klizišta, na kojoj se nalazi trasa saobraćajnice Barič- Duboko-Umka- Ostružnica, biti rešen taj višedecenijski problem za oko 200.000 stanovnika.

Samo projektovanje za sanaciju klizišta Duboko trajaće sigurno godinu dana, napomenuo je ministar.

Vesić je rekao da problem klizišta Duboko postoji skoro 50 godina i da se niko ranije ko je bio na vlasti u Beogradu, Obrenovcu i na Čukarici nije bavio tim problemom.

Vesić

Vesić

Klizište Duboko nadomak Beograda Foto: Vesić

"Vlada Srbije je uz našu želju iz Beograda uspela već prošle godine da odvoji sredstva da se raseli 55 kuća na klizištu, koje su imale najveći problem. Tako da je prvi korak urađen, rasljeni su ljudi koji su bili na klizištu. Sledeći korak je projektovanje i posle kreće izgradnja", naveo je Vesić.