Moguća koncentraciona vlada i novi izbori u Srbiji

Formiranje pre roka

Skupština Srbije
Skupština Srbije, Foto: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pred Srbijom dve opcije kada je u pitanju formiranje nove Vlade Srbije.

- Imamo mogućnost proste koalicije SNS sa još jednom partijom ili stvaranje neke vrste koncentracione vlade i novih izbora za godinu i po dana - rekao je Vučić.

- Predložio bih ljudima iz SNS-a koji ima većunu, a onda i ostalima, to su dva koncepta. Jedan je prosta koalicija sa jednom partijom, a drugi zbog čitave situacije - neophodnost je da izađemo iz svetske ekonomske krize, a to je da kažemo za godinu i po dana da idemo na parlamentarne izbore i sve... Bliži sam prvom konceptu, ali još ću da merim. Neki su rekli da se priprema i glupo je da me potcenjujete. Ali, računamo i brinemo o svemu, gledamo šta će se dogoditi u Evropi i svetu da bismo napravili najbolje rešenje. Moj predlog možete da očekujete početkom septembra.

Kako je naveo, bliži smo prvoj opciji, ali da postoji mogućnost široke koalicije upravo zbog krize sa kojom se Srbija suočava u vezi sa epidemijom korona virusa, pregovorima oko Kosova, ekonomiji, ali i drugim brojnim pitanjima od najvaznijeg nacionalnog značaja.

DETALJNIJE O SVEMU ŠTO JE PREDSEDNIK ALEKSANDAR VUČIĆ REKAO POGLEDAJTE OVDE.

Povezane vesti

 • Korisnik: Danka
  15/08/2020 - 07:37
  Verujem da predsedniku nije lako da odluči kakva će se vlada formirati. Sudeći po ranije učinjenom sigurna sam da će tri puta odmeriti a potom preseći.
 • Korisnik: sara
  14/08/2020 - 23:31
  Nas predsednik ce doneti odluku koja je najbolja za gradjane Srbije.
 • Korisnik: Filip
  14/08/2020 - 23:30
  SNS treba da naparvi koaliciju sa Šapićem.
 • Korisnik: Ivana
  14/08/2020 - 20:24
  Vlada svakako mora da bude takva koja će sarađivati sa Vučićem a ne protiv njega, koja će nastaviti da radi u interesu naroda i države, kojaće raditi na tome da građani žive bolje, ali i da se sačuva KiM kao srpska južna pokrajina.
 • Korisnik: Mala plava
  14/08/2020 - 20:23
  Vladu moraju činiti ljudi koji su spremni da se zaloze za zemlju i narod ,koji ce sve od sebe da daju,bez podele i subjektivnosti da reaguju i delaju kada treba a to je najbolje sa mono stranackim sistemom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi