Moguća koncentraciona vlada i novi izbori u Srbiji

Alo.rs | vesti 2020-08-14 10:20:08 2020-08-14 10:20:08

Formiranje pre roka

Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da su pred Srbijom dve opcije kada je u pitanju formiranje nove Vlade Srbije.

- Imamo mogućnost proste koalicije SNS sa još jednom partijom ili stvaranje neke vrste koncentracione vlade i novih izbora za godinu i po dana - rekao je Vučić.

- Predložio bih ljudima iz SNS-a koji ima većunu, a onda i ostalima, to su dva koncepta. Jedan je prosta koalicija sa jednom partijom, a drugi zbog čitave situacije - neophodnost je da izađemo iz svetske ekonomske krize, a to je da kažemo za godinu i po dana da idemo na parlamentarne izbore i sve... Bliži sam prvom konceptu, ali još ću da merim. Neki su rekli da se priprema i glupo je da me potcenjujete. Ali, računamo i brinemo o svemu, gledamo šta će se dogoditi u Evropi i svetu da bismo napravili najbolje rešenje. Moj predlog možete da očekujete početkom septembra.

Kako je naveo, bliži smo prvoj opciji, ali da postoji mogućnost široke koalicije upravo zbog krize sa kojom se Srbija suočava u vezi sa epidemijom korona virusa, pregovorima oko Kosova, ekonomiji, ali i drugim brojnim pitanjima od najvaznijeg nacionalnog značaja.

Expand player
Pogledajte više