POJEDINI NISU MOGLI DA SAKRIJU RAZOČARENJE Mnogi su hteli Anino mesto!

Za predlog Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i SNS-a, da Ana Brnabić bude mandatarka za sastav nove vlade, na sednici Predsedništva stranke glasali su svi članovi tog visokog stranačkog tela, zbog čega je odluka usvojena jednoglasno.

Ana Brnabić
Ana Brnabić, Foto: Tanjug Sava Radovanovic

Međutim, prema našim informacija iz sale, pojedinim funkcionerima, i to onima koju su maštali o njenoj fotelji, podizanje ruke preteško je palo, te su to uradili sa kiselim osmehom i na jedvite jade. Ali i samo da se ne bi izdvajali i time pokazali da su uvređeni što ih predsednik ne smatra dovoljno dobrim za tako važnu funkciju...

- Njihove face bile su presmešne zaista, neki su bukvalno dobili fras kada je Vučić izgovorio Anino ime i počeo da nabraja sve rezultate koje je postigla. Zajapurili su se i na silu smeškali, a kad je došlo vreme za glasanje, nekolicina njih je ruku podigla veoma nerado. Ne radi se tu o ljudima koji su bili viđeni za to mesto, a čija imena su se provlačila i po medijima, nego o nekim drugim visokim funkcionerima za koje niko ne smatra da imaju potencijala za najviše državne funkcije, osim oni sami. Verujem da bi ostali spuštenih ruku da su mislili da ih predsednik neće pitati zašto smatraju da Ana nije dobra, jer u tom slučaju ne bi imali šta da joj zamere i bilo bi providno da su samo zavidni - priča naš sagovornik napominjući da je više od 90 odsto prisutnih zdušno dalo podršku Brnabićevoj za novi mandat.

Politički analitičar Branko Radun za naš list ističe da je bilo očekivano da će na sednici Predsedništva biti onih naprednjaka koji će se zbog predloga da Ana dobije još jedan mandat osetiti „iznenađeno i uvređeno“.

- Vučić ima neprikosnoven autoritet u toj stranci, on je broj jedan, a svi drugi znaju da tu nema broja dva, tri ili četiri, prosto niko se osim njega tu ne izdvaja i njegove odluke niko zbog toga nikada ne dovodi u pitanje. Naravno da je u ponedeljak bilo nezadovoljnih njegovom odlukom vezanom za Anu, ali nisu se usudili da mu se suprotstave. Nekima je smetalo što ona dobija po drugi put takvu priliku, a nema dugačak staž u stranci i nije vodila stranačku borbu kakvu su možda oni vodili. Nekima je zasmetala samo zato što su sujetini, nekima jer se ne slažu s njom i nije im simpatična, ili im je prosto bilo krivo što je ona svoj status rešila, a oni još ne znaju da li će opet biti ministri - navodi on.

Jorgovanka: Za Anu bih podigla obe ruke

Guvernerka NBS-a Jorgovanka Tabaković izjavila je juče da je odluka da Ana Brnabić bude mandatar za sastav nove vlade dobro rešenje i da su dosadašnji rezultati koji su postignuti s njom na čelu vlade opravdali očekivanja.

- Lično bih, da sam u takvoj poziciji, za nju podigla ne jednu, već dve ruke da bude mandatar - rekla je Tabakovićeva za TV „Prva“.

Nedimović: Videćemo da li ću biti ministar

Upitan da li će biti ministar poljoprivrede i u novoj vladi, Branislav Nedimović je odgovorio da je to pitanje za Anu Brnabić, a na pitanje da li bi to želeo, on je rekao da najviše voli da radi u svom gradu - Sremskoj Mitrovici, ali da stoji na raspolaganju.

- Videćemo šta će biti sledeće nedelje - dodao je, navodeći da je Brnabićeva najbolje rešenje za mandatara u ovom momentu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Mile Jagodinac
  07/10/2020 - 12:05
  Mona se borila i radila dobro zasluzuje.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi