Miroslav Mišković će biti uhapšen

Alo.rs/Informer/T.Đ | vesti 2020-04-07 11:56:03 2020-04-07 11:56:03

Država nije dala dozvolu Miroslavu Miškoviću (74) da se slobodno kreće tokom vanrednog stanja, iako je on tražio da mu se to odobri, pravdajući se da je neophodan na terenu zbog svojih poslova.

Alo!/Masanori Jošida

Ako policajci primete Miškovića na ulici, biće po hitnom postupku priveden kod sudije za prekršaje i moraće da plati kaznu do 150.000 dinara.

Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković (74) biće uhapšen ako izađe iz kuće tokom vanrednog stanja!

Mišković je podneo molbu Ministarstvu privrede, u kojoj je naveo da je neophodan na terenu zbog svojih poslova!

Mišković, kako su tada posvedočili zaposleni u hotelu, skoro svaki dan dolazi u "Kraun plazu" i tamo ruča sa nekoliko poslovnih partnera. Vlasnika "Delte" navodno u hotel dovoze u limuzini sa zatamnjenim staklima i on ne ulazi na glavna vrata, već se doveze do garaže na zadnjoj strani "Kraun plaze".

Inače, i ranije se pokazalo da "Delta holding" može da funkcioniše bez Miškovića. To se pokazalo kada je 224 dana proveo u pritvoru zbog sumnje da je od 2005. do 2010. nezakonito izvlačio imovinu iz preduzeća za puteve, u kojima je bio suvlasnik, ali je za to delo kasnije oslobođen.

Mišković je, međutim, prošle godine prvostepeno osuđen na dve i po godine zatvora, kao i na osam miliona dinara novčane kazne jer je, prema presudi Specijalnog suda, pomogao sinu Marku da utaji oko 320 miliona dinara poreza.

Marko Mišković je u istom postupku za utaju poreza dobio godinu dana kućnog zatvora. Međutim, pošto mu je u kaznu uračunato vreme koje je proveo u pritvoru, Marko je faktički već izdržao kaznu. I on će, kao i njegov otac, morati da plati osam miliona dinara kazne, ali i da nadoknadi 320 miliona dinara od poreza koji je utajio. Ova presuda, takođe, još nije postala pravosnažna.

Expand player
Pogledajte više