Aleksandar Mirković
Tanjug
Aleksandar Mirković

Tanjug

Aleksandar Mirković, Foto: Tanjug

"Nisam razumeo poruku špice gde prikazuju Vučića kako otvara auto-puteve, fabrike, vrtiće, polaže kamen temeljac. Time su sami sebi pokazali koliko su kontradiktorni i neprofesionalni u želji da se na Vučića baci ljaga“, kaže Mirković.

Dodaje da se ni u jednoj sekudni filma nije čulo da se bolje živelo tokom 90ih i 2000ih, da je Vučić nešto loše uradio ili da nije vratio ugled Srbije u svetu. Šef odborničke grupe SNS-a ističe da je ponosan što je deo vladajuće stranke jer je, kako kaže, upravo ovaj film bez i jedne konstruktivne kritike pokazatelj koliko vlast dobro radi svoj posao.

Kada je reč o objektivnosti televizije N1 koja sebe smatra profesionalnom, Mirković poručuje da činjenica da se na toj televiziji 23 sata i 50 minuta dnevno emituje mržnja prema Vučiću, sve govori. Na pitanje Studija B da li gledaoci mogu očekivati da N1 emituje film o Đilasovim, Jeremićevim i Tadićevim brojnim aferama i lopovlucima, Mirković odgovara odrično i ocenjuje da je i više nego jasno i očigledno da sloboda medija u Srbiji nikada nije bila na višem nivou.

Podseća da se nikada u Srbiji nisu pravili filmovi sa neistinitim informacijama o predsedniku i nikada na naslovnim stranama nisu objavljene slike sa pištoljem uperenim na prvog čoveka države, kao što je to danas. Ipak, zaključuje, građane koji uživaju u plodovima napornog rada, novim fabrikama, putevima, radnim mestima, nikada i nikakvim lažima ne možete prevariti.

Prema Mirkovićevim rečima ovaj film samo oslikava svu nemoć i histeriju koja je uhvatila i Đilasa i Jeremića, zato što im je ovo neki poslednji trzaj da se nekako očuvaju u političkom životu Srbije. Mirković takođe smatra da nastavak tog filma neće doneti nešto novo, već ponovljene laži.

Mirković je podsetio da je Dragan Đilas bežao od pitanja koja su mu postavljana poput onih zašto je zadužio Beograd za 1,2 miliona evra, zašto je 15.000 porodica oštetio jer im je duplo naplaćivao vrtiće, zašto je šest miliona evra bacio na propale podzemne kontejnere, isto tako o aferi Bulevar kralja Aleksandra koja je preplaćena za šest miliona evra.

“Kada bi nivinar postavio neko od ovih pitanja, odmah bi ga Đilas najstrašnije izvređao, nazivao botom i uskratio mu pravo da se zove novinar. Ja bih samo zamolio ekipu televizije N1 u ime svih nas, a pre svega građana Beograda i Srbije, da postave jedno od ovih pitanja koje mi postavljamo, posebno Draganu Đilasu, pošto jedino njih smatra novinarima i jedino njima odgovara na pitanja“, zaključio je Mirković.

Tagovi