Da nije Vučića, na govornicu bi pala prašina
M. Šurjanac
Da nije Vučića, na govornicu bi pala prašina

M. Šurjanac

Da nije Vučića, na govornicu bi pala prašina, Foto: M. Šurjanac

Ekipa „Alo!” je juče „upala” u prostorije Vlade, ali tamo nismo zatekli nikoga osim premijera Aleksandra Vučića.

- Nema ovde nikoga osim premijera. Svi ostali mnogo manje dolaze od kada je Vlada u tehničkom mandatu. Verovatno čekaju da vide hoće li im Vučić poveriti novi mandat, da ne bude da su se džaba trudili - rekao nam je jedan od službenika Vlade, koji se juče slučajno zatekao na portirnici.

Vučić u Parizu

Premijer Vučić otputovao je u Pariz gde će danas učestvovati na Konferenciji lidera Zapadnog Balkana i imati više bilateralnih susreta. Konferencija se u okviru Berlinskog procesa održava treći put, nakon Berlina i Beča. Premijer Vučić imaće i bilateralne susrete sa komesarom EU za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom, kao i sa visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini. Takođe, sastaće se sa predsednikom Vlade Albanije Edijem Ramom, predsednikom Vlade Slovenije Mirom Cerarom kao i potpredsednikom Svetske banke Sirilom Milerom, navodi se u saopštenju.

 

On nije znao da nam objasni kakva je atmosfera među ministrima, koji već dva meseca grozničavo čekaju da dobiju novi mandat, ali pretpostavlja da su se mnogi od njih odlučili da vrele beogradske dane zamene brčkanjem na nekoj morskoj destinaciji, ili da se barem dokopaju dobre hladovine.

- Verujem da ipak budno prate sve vesti, čitaju spekulacije u medijima i ne odvajaju se od telefona, čekajući da ih Vučić obavesti da su ponovo uvršteni u njegov tim. Do tada im je ipak lakše da ovu groznicu koja se neplanirano odužila provedu na nekom ugodnijem mestu nego što je kancelarija - poverio nam je policajac koji obezbeđuje zgradu Vlade, a koji iz razumljivih razloga nije želeo da se slika i otkriva nam svoj identitet.

Prema njegovim rečima, u protekla dva meseca su odahnuli i konobari i kuvari u Vladinom restoranu, koji poslednjih dana imaju mnogo manje posla.

Nebojša, a gde su se izgubili ostali: Vučić i Stefanović

Petar Dimitrijević

Nebojša, a gde su se izgubili ostali: Vučić i Stefanović, Foto: Petar Dimitrijević

- Ne samo što nema ministara već i ostali službenici u ministarstvima mnogo ređe navraćaju. Zbog toga ni u restoranu, a ni na izlazu iz zgrade nema više gužve u 15.30, kada se završava radno vreme. Verovatno su i oni videli od ministara da mogu vreme do formiranja nove vlade mnogo ugodnije da potroše završavajući privatne obaveze, umesto da sede na poslu puno radno vreme. Istina, poneko i navrati ujutru, ali već u podne gleda kako da zbriše u neku debelu hladovinu - tvrdi ovaj naš slučajni sagovornik.

“Alo!” se i sam uverio da je njegova priča istinita, pošto su nas od prvog do četvrtog sprata Vlade dočekivala zaključana vrata kancelarija. Izuzetak je bio drugi sprat, na kome se nalazi kabinet premijera, a na kome smo zatekli nekoliko zaposlenih. Rekli su nam da je premijer juče, iako je bila nedelja, kao i svih prethodnih dana došao na posao i ostao puno radno vreme. Nažalost, iz bezbednosnih razloga naši čitaoci su ostali uskraćeni za više fotografija iz Vladinih hodnika, koji su juče izgledali sablasno, kao da je reč o nekoj napuštenoj zgradi, a ne o mestu na kome treba da se odlučuje o izuzetno važnim pitanjima za državu i narod.

Stefanović radio za vikend

Jedan od retkih ministara koji je protekli vikend proveo radno bio je ministar policije Nebojša Stefanović. On je u subotu ujutru već u četiri sata, kada je saznao za tragediju u Žitištu, krenuo na lice mesta, da bi se tamo našao pre šest sati. U subotu se do večernjih sati bavio ovim slučajem, da bi i juče dan proveo na svom radnom mestu u palati Srbije.

Komentari (7)

simica

04.07.2016 15:44

Znamo mi da su im isti gazda ali za Vračar kasno je, odbornici DSS i DJB neće, centrala ne gospodari njima, ni u DSS ni u DJB, opšte je rasulo.

Janus

04.07.2016 16:11

Mene bi, iskreno, vise iznenadilo da ste ih uredno sve zatekli na svojim radnim mestma. Ali usetajte u neki proizvodni pogon gde je prosecna plata 200-250E. Tu ce me iznenaditi ako svi ne budu na radnom mestu!

Drolc iz Veliko Mokri Lug

04.07.2016 16:37

Да врати мандат. Три месеца траје агонија. Није способан. Нема подршку народних посланика. Нема праве људе за министре. Нема државотворни програм. Нека врати мандат председнику државе, па да идемо на нове изборе до краја године. Нема ту ваљана човека.

bosa

05.07.2016 15:01

@Drolc iz Veliko Mokri Lug - ha ha ha kako bi rekao tvoj bivši predsednik gledaćete to u nekom drugom filmu,al za skoro četir godine. ha ha ha

Djuro

04.07.2016 18:06

A jel to ona vredna vlada na celu sa vrednim premijerom koji se ne skida sa tv???Znaci u zgradi vlade vlada promaja,nema zive duse.?

RATKO

04.07.2016 20:34

Od cega li sad zive?

Драгомир

05.07.2016 13:17

На основу броја становника Србија треба да има 65 посланика!И то је много собзиром да ни они сами не знају чему служе?Чудим се да не постоји МИНИСТАР ЗА ЗАНОШЕЊЕ НА КРИВИНИ?Да може да састави владу Вучић би то учинио?И сам се хвата за главу шта су му били потребни ванредни избори.Или ужива у томе што га салећу са свих страна кукајући : - Узми ме?Узми мееее? ... Ал' да ће се у политику вратити онај прекодрински замлата,пропали политичар и набеђени доктор на фашизам несам ни сањао! Босански лоби!