Snežana Bogosavljević Bošković
N. Raus
Snežana Bogosavljević Bošković
Snežana Bogosavljević Bošković, Foto: N. Raus


Kako otkriva naš sagovornik, ta državna institucija nabavila je pre nekoliko dana dva “ajfona” i jedan “samsung”, a samo popularni zlatni “ajfon” staje oko 1.200 evra!


- Taj telefon pripao je šefu kabineta Andreju Bojiću, dok su druga dva otišla ministarki u ruke. Šta će im ti skupi aparati, niko ne zna. Po Ministarstvu se ljudi šale da dvojac ministarka - šef kabineta hoće savršenu multimedijalnu komunikaciju u svakom času, pa su odlučili da se časte najboljim telefonima na tržištu kako bi mogli i da je ostvare.

Andrej Bojić
Andrej Bojić, Foto: RAS

 

I to u času kada nam je poljoprivreda toliko uništena da čak ni protivgradna odbrana ne može da se organizuje kako dolikuje. Poljoprivrednici, svaki put kad vide tamne oblake iznad svojih glava, mole boga da ne bude grada i da im ne umlati useve, jer para za protivgradne rakete zvanično nema, dok se sa druge strane, eto, nađe 3.000 evra za telefone - priča naš izvor.


U samom Ministarstvu niko nije smeo da komentariše najnoviju nabavku tri mobilna telefona, niti znaju na koji način su oni kupljeni, odnosno da li je raspisana javna nabavka male vrednosti.


- Čuli smo da su se ministarka i njen šef kabineta častili “ajfonima” i “samsungom”. To je trenutno najveća hit priča kod nas. Mnogi se šale da Bojić želi da “šeta” sličan telefon kao ruski predsednik Vladimir Putin, čiji je “ajfon” od zlata i titanijuma. Potpuno je neprilično i neukusno da se za skupe telefone izdvajaju tolike pare, dok se gorući problemi u poljoprivredi i veterini guraju pod tepih - kaže za “Alo!” jedan od zaposlenih u tom ministarstvu.

Ajfon
Ajfon, Foto: AP

 

Skupi telefoni

Kako je “Alo!” istraživao, cena zlatnom “ajfonu” kreće se do 1.200 evra. Naravno, aparat nije od pravog zlata. Ostalim modelima “ajfona” cene su šarolike - od 250 do 800 evra, dok je najbolji “samsung” na tržištu oko 800 evra. Za ove pare, ministarka i njena svita mogli su da nabave mnogo jeftinije “mašine”, jer se sasvim pristojni pametni telefoni mogu naći i za 300 evra.

Komentari (12)

Veljko

06.08.2015 18:42

Kladim se da pola funkicija na mobilnom(ako ne i više) neume ni da koristi.........

hiu

06.08.2015 19:13

Pa pogledajte da takve telefone imaju i članovi sns

propali poljoprivrednik

06.08.2015 19:14

litar mleka 28 dinara,1 kg mesa zive vage 150 dinara ,na njivama poplave svakog proleca nigde kanala preko leta grad i susa,i to sto uspes da proizvedes nema kome da prodas a iako nadjes nekog ponude ti cenu toliko da ti bude zao sto nije sve stradalo od poplava,susa ili grada....repromatrijal kosta kao da leci rak,hladnace drze monopol a subvencije su socijalna kategorija.. mi smo vam kupili te ajfone u zdravlje da se sluzite,i satove i skupa odela...KAKO VAS VISE NIJE SRAMOTA,

dobri

06.08.2015 19:43

@propali poljoprivrednik - propali... nađi tamo(ako umeš) pa napiši razgovetno, a imaš č, i ž. i ć i đ i š...

Sve pamtim

06.08.2015 21:12

Piroćanac Andrej Bojić je neko ko se kleo u srpstvo, u Ravnogorski pokret, bio je patriotski nastrojen, išao na utakmice Radničkog iz Pirota i Crvene zvezde. ALi, onda je ušao u strukture Demokratske stranke, pa preko njih u Demokratski forum i eto ga sada u Socijalističkoj partiji Srbije. Nekada skromni student iz Pirota koji je živeo u Kumodražu privatno, a dana se ponaša kao Bog i batina. Kako vlast izmeni čoveka... Čudo jedno

dr

08.08.2015 01:36

@Sve pamtim - Ako sve pamtis, onda vrlo dobro znas da je Andrej neko ko je sam uspeo (nije tatin i mamin sin kao svi ostali), nego je svojim radom, znanjem i sposobnoscu tu gde jeste. Drugo, Diplomatski forum je on osnovao, a SPS je prepoznao njegove sposobnosti dok je bio na stazu u Skupstini. Andrej je neko ko radi na sebi, ko se stalno usavrsava i bilo bi dobro kada bi vise takvih ljudi... Nikada nije bio skroman, i zato se nemoj zacuditi ako bude jednog dana na celu ove zemlje.

Sve pamtim

08.08.2015 11:05

@Sve pamtim - @dr Ti si ili sam Andej ili neko kog je on nagovorio da piše u njjegovo ime, trećeg nema. Uglavnom, ti mene nisi demantovao, jer to ni ne možeš. Nisam ni reč slagao i stojim iza svega napisanog. Samo bih voleo da mi objasniš od kojih to para tek diplomirani student Fakulteta političkih nauka može da osnuje i da odžava u životu organizaciju Diplomatski forum? Čovek koji u tom trenutku nema ni dan upisan u radnoj knjižici osniva organizaciju, koja je recimo išla u Rusiju? Odakle novac?

dr

09.08.2015 23:28

@Sve pamtim - Diplomatski forum je osnovao na trecoj godini fakulteta kao studentsku organizaciju, koja je imala svoje projekte, dovodila uticajne profesore i predavace, organizovala razne tribine... Mozda nije imao dana radnog staza, ali je imao dve godine volontiranja i staziranja u Narodnoj kancelariji i Skupstini...

Sve pamtim

10.08.2015 21:21

@Sve pamtim - E moj Andrej, zar je dotle došlo da pišeš komentare na sajtu u trećem licu? Znam da ti stojiš iza nadimka dr, ali nema potrebe za tom neveštom predstavom. Savršeno dobro i dugo poznajem i tebe i tvoj razvojni put, pa nema potrebe da meni prodaješ te priče koje pokušavaš da plasiraš čitaocima, to jest javnosti. Budi šmeker pa reci da li te grize savest za iPhone6? I molim te objasni javnosti kako ti činjenica da si hapšen nekoliko puta nije bila prepreka za mesto u kabinetu Ministarstva?

građanin

06.08.2015 22:17

kad imaš mandat 4 godine, možda ti je to jedini mandat u karijeri, iskoristi ga maksimalno, uzmi sve što ti mandat pruža, sve je po zakonu, pa naravno to su tvoji zakoni ili si ih nasledio ali nećeš da ih menjaš, kad su bili dori njima , dobri su i tebi. šta te briga za narod i državu, njima ne polažeš račune, ne zaboravi 4 godine prolete, na kraju sve se to brzo zaboravi , narod je kratke pameti, savest je za budale

batamen

06.08.2015 23:10

Dodjite u Beogradski vodovod pa da vidite arsenal mobilnih telefona !!!

Filip

07.08.2015 17:12

Sram je bilo, narod gladuje a ona se bahati. Neka kupi šta hoće od svog novca a ne iz budžeta. Vučicu smjenjuj bagru pokvarenu. Još ima i šefa kabineta kao da smo Amerika pa nije čudo sto propadosmo jer svi grabe da troše do bankrotstva. SMENA ODMAH !!!