Siniša Mali
Ministarstvo finansija
Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

 

U okviru tog projekta, koji je pokrenut dok je ministar finansija bio gradonačelnik Beograda, građani su davali predloge šta treba da se uradi u njihovoj lokalnoj zajednici, čime im je pružena prilika da prate na koji način se ulaže novac iz lokalnog budžeta i da na to utiču.

„Dali smo priliku građanima Beograda, u svim opštinama da kandiduju projekte za koje oni smatraju da su za njih najvažniji. Jedan od projekata na teritoriji Opštine Zemun bilo je i ovo stepenište. Grad Beograd i Opština Zemun su zajedno ukupno izdvojili 15 miliona dinara za ovu investiciju“, rekao je ministar Mali.

Pročitajte još:

 

Stepenište koje je rekonstruisano, prostire se od Lagumske ulice do Gardoške terase, što je deo istorijske celine – Staro jezgro Zemuna, koje iz godine u godinu privlači sve veći broj turista.

„Dva puta više imamo turista nego pre samo par godina, a to nam samo govori koliko smo bolji, uspešniji, atraktivniji i lepši. Naša obaveza je da sa tim nastavimo“, istakao je Mali.

Siniša Mali

Ministarstvo finansija

Siniša Mali, Foto: Ministarstvo finansija

 

On je posetio da će Vlada Republike Srbije sutra predstaviti budžet za 2020. godinu poslanicima Narodne Skupštine. On je podsetio da je budžet, pre svega, usmeren na podizanje životnog standarda, povećanje plata i penzija, kao i da je cilj da ostvarimo što bolji rast.

„To znači - nova radna mesta, nove investicije, nove kilometre asfaltiranih puteva, odnosno, sve ono što na bolje menja kvalitet života građana Srbije“, zaključio je ministar.

Predsednik Opštine Zemun Dejan Matić zahvalio se ministru na izdvojenom vremenu i dobrim inicijativama koje je pokrenuo još dok je bio gradonačelnik Beograda, a koje se realizuju, među kojima je i rekonstrukcija i restauracija stepeništa na Gardošu. Jedan krak stepeništa pruža se od Milenijumske kule do Ulice Visoke, a drugi od Ulice Visoke do Ulice Stare, dok se treći pruža od Ulice Stare do Ulice Gardoške.

On je rekao da je ostalo da JKP „Javno osvetljenje“ postavi kandelabre i reflektore, kako bi ova lokacija izgledala još atraktivnije.

Matić je pozvao je građane da nastave da daju predloge, i da zajedno sa lokalnom administracijom nastave da razvijaju Zemun.

Bonus video: Alo.rs na licu mesta! Drama u naselju Braća Jerković