Ministar i predsednik PS-a Vulin: "Dara iz Jasenovca" je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova kakav je Vajsberg

"Ne znam kakav je kritičar Vajsberg, ali znam kakav je čovek. Loš, vredan prezira.

Aleksandar Vulin
Aleksandar Vulin, Foto: Printskrin

- O filmu "Dara iz Jasenovca" može da piše šta hoće, ali o uspomeni na od ustaša poklanu srpsku decu mora da ćuti, kada već ništa ne zna. Da je bar hteo da uči, mogao je da ode u Jad Vašem i da se tamo pokloni pred večnom vatrom najvećih strahota Drugog svetskog rata i među njima imenom Jasenovca - izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin povodom kritike filma "Dara iz Jasenovca" Džeja Vajsberga objavljene u američkom magazinu Varajeti.

- Ne znam ni koja je nacija Vajsberg, ali znam da o ubijenoj deci njegovog naroda, ko god on bio, Srbi nikada ne bi govorili kao rasističkoj propagandi. Ko o zaklanim Srbima u Jasenovcu govori sa takvim prezirom treba da zna da njegova pakost otvara i zagađuje i grobove zaklanih Jevreja i Roma. Zbog sramotnih neznalica i loših ljudi kakav je Vajsberg, Srbija je morala da film o najvećoj srpskoj patnji snimi decenijama ranije. "Dara iz Jasenovca" je snimljena istine radi, ali i da naša deca nikada ne poveruju u laž kukavica i lažova kakav je Vajsberg - poručio je ministar i predsednik.

BONUS VIDEO

Više o sličnim temama čitajte OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi