Slobodan Milošević
Printscreen youtube
Slobodan Milošević

Printscreen youtube

Slobodan Milošević, Foto: Printscreen youtube

- Priča da će Miloševića pokušati da putem hrane ili slično otruju pokazala se istinitom. Iz veoma pouzdanih izvora sam saznao da je to trebalo da se desi na sledeći način: da se on otruje, a da se ja i ljudi oko mene proglasimo krivima zbog nesavesnog vršenja službe. Kome je to išlo u prilog, vi procenite sami - ispričao je Blanuša u emisiji Mire Adanje Polak na RTS.

Lečenja na VMA

On je objasnio i kako je njegov tadašnji pritvorenik, zbog lažnih vesti da je na samrti i posle silnih ubeđivanja supruge Mire Marković, jedva pristao da ode na preglede na VMA, u apartman u kojem se i Tito svojevremeno lečio.

Preterana nežnost

On pamti i neobičan detalj iz lifta VMA:

- Dok smo silazili dole do vozila, Milošević se loše osećao i bio je u invalidskim kolicima koja je gurao službenik zatvora. U tom teretnom liftu pored mene je bila Mira i u jednom trenutku naslonila mi je glavu na rame i rekla: "Hvala vam mnogo što ga čuvate".

Prema rečima Blanuše, preterane nežnosti bilo je i tokom njenih poseta Miloševiću.

- Mira je svaki dan u posetu dolazila u 12 sati i zadržavala se sat, sat i po. Kada ona zakasni zbog prevoza ili ne znam čega, onda je on bio jako nervozan. Ti susreti su bili sa puno nežnosti, sa tepanjem... Hoću da kažem da je bilo i preterane nežnosti. Ona je njega držala za obraze, on je nju držao za obraze, sa poljupcima ruku, tepanjima "mili moj" - ispričao je Blanuša.