Miloš Vučević
Tanjug
Miloš Vučević

Tanjug

Miloš Vučević, Foto: Tanjug

Nakon skandaloznih izjava na HRT-u od strane novinara Tihomira Dujmovića da će Srbija ostati nedemokratska narednih 50, 100 godina, nazivajući pritom predsednika Srbije Aleksandra Vučića "notornim neofašistom" koji je dobio dva miliona glasova, te hvalospeva Boška Obradovića i Dragana Đilasa od strane politikologa Aleksandra Musića, član Predsedništva SNS Miloš Vučević nazvao je ove komentare potpuno besmislenim. 

- Interesantno je to što smo mogli da vidimo na hrvatskoj nacionalnoj televiziji. Rekli su da je to što je Vučić dobio dva miliona glasova dokaz da je četništvo u Srbiji jako, što je besmisleno. Potpuna je glupost da označavaju dva miliona ljudi, gotovo celu Srbiju, kao fašističku državu. Sa druge strane, ti "analitičari" ističu Boška Obradovića kao najperspektivniju osobu na našoj političkoj opozicionoj sceni, a jedino se on otvoreno zalaže za ljotićevu ideologiju, odnosno profašističke i fašističke stavove, i to potpuno otvoreno - rekao je Vučević za Alo.rs.

On je naglasio da Srbija pruža ruku saradnje svima u regionu, ali da očekuje promenu politike zvaničnog Zagreba prema Srbiji.

Vučević ističe da Hrvatska nema moralno pravo da bilo koga označava kao fašiste, a pogotovo ne srpski narod koji je najviše postradao od fašističkih režima, kakav je bio, između ostalih i u NDH.

- Zabrinjava kada čujete da HRT nema druge teme u doba korone, kraha turističke sezone, njihovih izbora kada treba da formiraju vladu, nego da im je tema Srbija i srpski narod. Mi želimo dobre odnose sa Hrvatskom i imamo ekonomski, politički i svaki drugi interes da ta saradnja bude na najboljem mogućem novou, zainteresovani smo za to I želimo da sarađujemo jer deo našeg naroda tamo živi, kao što su I deo naših građana pripadnici hrvatske nacionalne zajednice. Za saradnju su potrebne dve strane, ali je stvarno neprihvatljivo da Hrvatska koja je u istorijskom nartivu imala mnogo, mnogo više veze nego Srbija, drži nama lekcije o fašizmu. Mi smo toliko stradali od te fašističke ruke da je to neumesno, neukusno i nemoralno to iznositi. Izgleda da je Hrvatska istrošlila svoje političke ciljeve da nakon proterivanja 95% Srba, dobijanja državne samostalnosti, ulaska u EU I NATO, oni više ne znaju šta da rade i sve probleme koje imaju oni rešavaju tako što otvore “srpsko pitanje” ili neku “opasnost” koja im preti od Srbije i ne znam kakvih četnika. To nije put saradnje i nadam se da će i gospodin Plenković i nova hrvatska vlada imati daleko umereniji i otvoreniji odnos prema Srbiji i legalnom i legitimnom rukovodstvu. - zaključio je Vučević.

PROČITAJTE JOŠ

Komentari (3)

branka met

19.07.2020 15:50

Zašto su ustaše podržali ljotićevca Obradovića? Jednostavno, zato što se sličan sličnom raduje. Ipak su iste sorte - fašisti!

N.N

19.07.2020 16:32

@branka met - proklet bio izdajica svoje Domovine I .

Zoki

19.07.2020 15:59

KADA SU TO USTASE REKLE NESTO DOBRO O SRBIJI PAVAS CUDI SADA OVA IZJAVA USTASA JEDNIM USTASE ZAUVEK TOSU HRVATI