Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Fruškogorski koridor će zvanično biti brza saobraćajnica od Rume do Novog Sada u dužini od 47,7 kilometara, koja će spojiti auto-puteve ka Šidu i Subotici.

Fruškorogski koridor će imati četiri kolovozne trake širine po 3,5 metra, ali neće imati zaustavne trake, zbog čega se neće voditi kao klasičan autoput već kao brza saobraćajnica.

- Koristim priliku da čestitam svim građanima Novog Sada, ali i Vojvodine i naše otadžbine Srbije, kao i građanima Republike Srpske, pre svega ovog severnog dela na potpisivanju ugovora za izgradnju autoputa Novi Sad - Ruma, takozvanog Fruškogorskog koridora. Čestitam i predsedniku Republike, Vladi Srbije, kineskim partnerima, to je sjajna vest za Novi Sad, ali i Vojvodinu i celu Srbiju. Banjalučani će takođe lakše dolaziti do Novog Sada sa autoputa Beograd – Zagreb, ali ovo je praktično povezivanje Podrinja, Mačve, Srema, Bačke i Banata. Ne treba zabraviti da će deo tog Fruškogorskog koridora biti ne samo tunel, već još jedan most u Novom sadu koji se nalazi nizvodno od grada prema Sremskim Karlovcima i koji će rasteretiti u dobroj meri teretni drumski saobraćaj u ovom delu. Sa dobijanjem brze pruge i ovog koridora, a i budućeg autoputa Novi Sad - Zrenjanin, mi smo praktično rešili sve one ključne saobraćajne infrastrukturne probleme – naveo je Vučević.

Pročitajte još: