Javnost po prvi put saznala ove detalje: Svakodnevno se čujem sa Vučićem, postoji jedan veliki plan za Srbiju!
alo.rs
Miloš Vučević
Miloš Vučević, Foto: Alo.rs

Šta smatrate svojim najvećim uspehom na mestu gradonačelnika Novog Sada?

- Dug je spisak. I srećan sam zbog toga. Uspeh su fabrike koje smo otvorili posle 40 godina, nezaposlenost ispod 6 odsto, više dece u vrtićima i školama. Veliki uspeh su novoizgrađeni i renovirani vrtići, škole, zdravstvene ustanove, i svaki kilometar infrastrukture. I konačno završen Žeželjev most. Istorijski uspeh su dve evropske titule, prestonica mladih i kulture. Ali tek nas čeka još velikih stvari, u nastavku tog niza. Znate, Novi Sad je dokaz da se do uspeha stiže znanjem i radom.

Ko su Vaši uzori u politici?

- Kada to pitate potpredsednika stranke koja je osvojila istorijskih 60% na izborima, i čiji predsednik je dominantna politika ličnost ne samo u Srbiji, onda se nameće logičan odgovor. Srbija je ekonomski prvak Evrope, faktor stabilnosti regiona, istrajava na očuvanju nacionalnih interesa, i gradi svoj srpski san. I ja gledam i učim, i imam tu sreću da sam deo tima predsednika Vučića bez kojeg ništa ne bi bilo tako. Ne mogu da poredim različita vremena. Uzor je čovek koji danas diktira bolju budućnost za Srbiju.

Da li se čujete sa predsednikom Vučićem i u kakvim ste odnosima?

- Često se čujemo, a tokom epidemiološke krize gotovo svakodnevno. Predsednika zanima kakva je situacija u bolnicama, kako se Novi Sad snalazi kao lokalna samouprava, da li postoji neki problem za koji on može da pomogne... Razgovaramo i o velikim projektima u Novom Sadu, završetku fabrike čokolade „Beri Kalebo“, dolasku japanske kompanije „Nidek“ i još jednoj investiciji nemačkog „Kontinentala“.

Deo opozicije u Srbiji smatra da će Vučić izgubiti naredne predsedničke izbore, kako to komentarišete i šta mislte ko će biti njihov kandidat?

- Dok se mi borimo za živote, oni se bore za fotelje. Kombinuju, kalkulišu, prave neke kolone... Napeta je tu borba za lidera. Teško se odlučiti između istrošenih političara, preletačica i preletača, prevaranata, onih što nose mantije i onih što revere „kite“ značkama stranih tajnih službi. Nisu oni dorasli SNS–u. Ali to vam je kao u fudbalu. Ne zna se dok sudija ne odsvira kraj. Mi igramo srcem, i za Srbiju. Videćemo rezultat.

Kako vidite dalji razvoj situacije kada je u pitanju spoljna politika Srbije, očekujete li pritiske oko Kosova posle pobede Bajdena, kakva je naša evropska perspektiva i budućnost regiona?

- Predsednik Vučić je uspeo da obnovi partnerstvo sa SAD, i to sigurno cene i demokrate i republikanci. Srbija je za njih postala najjača zemlja u regionu, a predsednik Vučić najuticajniji političar regionu i faktor stabilnosti. Niko neće pocepati Vašingtonski sporazum. Naprotiv. Potpuna implementacija tog sporazuma je garant perspektive i budućnosti regiona. Što se Kosova i Metohije tiče, Srbija je pokazala da tu ne kalkuliše. I da citiram predsednika Vučića „nije opcija da mi izgubimo sve, a oni dobiju sve“.

Sa kim se od kolega iz stranke najčešće čujete i sa kim se družite?

- Pozdravljam celu ekipu. Znaju oni.

Epidemija korone vas je pogodila lično, kako ste se osećali tih dana i kako ste se izborili sa opasnim virusom?

- Nije ovo nimalo naivna bolest. To sam na svojoj koži osetio. Strogo sam se pridržavao propisane terapije, i saveta lekara. Neizmerna zahvalnost našim herojima, ne samo lekarima koji su meni pomogli da se izborim sa virusom, već svim našim požrtvovanim i predanim lekarima i medicinskom osoblju koji se već deset meseci bore za život svakog građana Srbije.

Koji je Vaš omiljeni praznik i kako ćete proslaviti Novu godinu i Božić?

- Moja krsna slava Sveti Nikola je moj omiljeni praznik. Kao i svake godine, praznike ću provesti kod kuće, u krugu porodice. U novogodišnjoj noći ću obići dežurne službe, a planiram da za Božić odem na liturgiju. Molim sve građane da slušaju savete lekara i pridržavaju se svih epidemioloških mera, jer samo tako možemo da sačuvamo zdravlje i izborimo se sa iskušenjima kroz koje prolazi celo čovečanstvo.

Šta biste poželeli građanima Srbije u Novoj godini?

- Zdravlje, pre svega. Da se raduju životu. Da uvek veruju da će biti bolje, i da veruju u svoju državu. Dolazi nam godina velikog rada i optimizma.

Šta radite kada nemate poslovnih obaveza, imate li neki hobi i koji?

- Ja sam sportski ribolovac i trudim se da, kad god mi to obaveze dozvole, odem u prirodu, na pecanje na nekoj od reka ili jezera u Srbiji, ili bližoj okolini. Često mi društvo pravi mlađi sin Danilo. Volim da budem opkoljen prirodom. Kako se kaže – lekar leči, priroda ozdravljuje.

BONUS VIDEO: Ministar finansija Siniša Mali u intervjuu za Alo! najavio novo povećanje plata i penzija!

Pročitajte i: