Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Radove na rekonstrukciji danas je obišao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević koji je tom prilikom naglasio da se oni izvode pod posebnim uslovima, s obzirom na to da je zgrada pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

 - S obzirom na to da je reč o vrtiću koji je smešten u samom gradskom jezgru, on je dosta limitiran za proširenje kapaciteta, a u njemu inače boravi 120 dece podeljene u pet grupa. U prethodnih osam godina Grad je investirao u objekte PU ''Radosno detinjstvo'' 1,4 milijarde dinara, a ukupno, zajedno sa sredstvima uloženim u zdanja osnovnih i srednjih škola, reč je o cifri od 4,7 milijardi dinara. Realizovane su velike investicije što pokazuje odgovoran odnos prema obrazovanju. Namera nam je da u naredne četiri godine, izgradnjom novih i rekosntrukcijom postojećih objekata, obezbedimo mesta za još 3000 mališana. Određene projekte kada je reč o školama pripremamo za program Srbija 2025, a pojedine ćemo realizovati u saradnji sa Pokrajinom kao što je dogradnja objekta Gimnazije Isidora Sekulić – izjavio je gradonačelnik Vučević.

 On je takođe istakao da je, uz podšku Pokrajine, konačno završena i centralna kuhinja PU ''Radosno detinjstvo'' koja danas sprema i obroke za pacijente u Kovid bolnici Vojno-medicinskog centra u Novom Sadu.

 - Gledaćemo da povećamo učešće grada u finansiranju boravka dece u privatnim vrtićima i da nastavimo da u potpunosti pokrijemo troškove boravka za decu u vrtićima PU ''Radosno detinjstvo''. Želimo da raste standard zaposlenima u toj ustanovi. Pre nekoliko godina prosek zarade je iznosio oko 35 000 dinara, a sada vaspitačice imaju 50 000 dinara platu. Isplaćivali smo im i solidarnu pomoć, pomažemo i vrtić u Sremskim Karlovcima i nastavićemo da ulažemo, jer su obrazovni i zdravstveni sistem stubovi grada – zaključio je Vučević.

Pročitajte još: