Crna Gora
Shutterstock
Crna Gora

Shutterstock

Crna Gora, Foto: Shutterstock

Crnogorska vlast, kako je rekao, ne priznaje obnovljenu Cetinjsku bogosloviju iako je ona već iznedrila više od 20 generacija bogoslova.

- Sad stvaraju i svoje crkve. Možete misliti koji je to stid i sram za Crnu Goru, za Svetog Vasilija Ostroškog i Svetog Petra Cetinjskog, da bezbožnici i prodane duše stvaraju neke svoje crkve. Stid i sram je što oni danas izmišljaju nekakvu svoju autofekalnu crkvu, da oprosti ova svetinja. Od otpadaka crkovnih prave crkvu, od onih koji ne služe Bogu Hristu nego sebi i svojim interesima. To je stid i sram današnje Crne Gore, odnosno onih koji su na vlasti - kazao je mitropolit crnogorsko-primorski.

Mitropolit Amfilohije

Dejan Briza

Mitropolit Amfilohije, Foto: Dejan Briza

On se osvrnuo i na najavu vlasti da će, kako on tvrdi, otimati crkvene hramove sagrađene pre 1920. godine rekavši da je to "još jedno bezumlje".

Prema njegovim rečima, veliki je greh i odricanje crnogorske vlasti od Kosova i Metohije i predavanje Metohije, za čije oslobođenje su poginuli mnogi Crnogorci, "u ruke onih koji su stid i stram za časni albanski narod - razbojnicima i enverhodžistima".

- To je stid i sram vlasti, a ne Crne Gore, jer Crna Gora to ne prihvata - poručio je mitropolit Amfilohije.

Treći greh, prema njegovim rečima, je uvođenje sankcija Rusiji.

 

 

Komentari (3)

ja

07.01.2019 18:16

to je cena ulaska u NATO i EU. ništa čudno, kao i makedonci, hrvati, slovenci ..... rukovodstvo te zemlje rešeno je da svoju zemlju i narod po svaku cenu uvede u EU, pa i po cenu strahovite mržnje i razdora prema ,,bivšoj braći,,. oni su samostalna država i izabrali su svoj put, a gde smo mi srbi????, vazda su nam drugi vladali i valjali više nego svoji, i dalje idemo po onoj ,,ko tebe kamenom ti njega pogačom,, ...... zato smo tu gde jesmo, bolje nismo zaslužili !!!!!!!!!!

tigar

07.01.2019 23:45

Većih izdajnika Srpstva nema do ovih podguznih muva Milogoraca!

flamantes

08.01.2019 07:14

Amfilohije je osvjedočeni lažov