Crnogorci opet zabijaju nož u leđa Srbiji, nećete verovati šta Milo sada radi

Ekipa Alo! | vesti 2018-08-19 17:18:20 2018-08-19 17:18:20

Između vlasti u Crnoj Gori, čiji je neprikosnoveni gospodar Milo Đukanović, i srpske opozicije oličene u Savezu za Srbiju Dragana Đilasa u toku su intenzivni pregovori o modelima saradnje.

Profimedia

Zajednički cilj im je rušenje državne politike Srbije u vezi s Kosovom, a Đukanović, koji je u poslednje vreme mnogo bolji sa Albancima nego sa Srbima, spreman je da odreši kesu kako bi takozvano nezavisno Kosovo celo ostalo Albancima, a kako Srbi ne bi dobili ništa.

Ti pregovori su intenzivirani letos na Crnogorskom primorju, a kako „Alo!“ saznaje, Đukanović je nedavno poslao svoje emisare u Beograd. Poruka koju su preneli bila je samo pitanje koliko novca treba Savezu za Srbiju da bi srušio Vučića. Prema rečima našeg izvora, Đukanović je rešio da obnovi nekadašnje dobre odnose DPS-a sa srpskom opozicijom i da udarom na Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera SNS-a, pomogne svojim prijateljima Hašimu Tačiju i Ramušu Haradinaju.

- Odnosi između Srbije i Crne Gore su zahladneli i to nije slučajno. Najpre je vlast u Crnoj Gori odlučila da pošalje dva oficira na Kosovo, zatim je crnogorski vojni ataše sa Hrvatima slavio „Oluju”, da bi na kraju premijer Duško Marković podržao stav Angele Merkel o nepromenjivosti granica. Sve te odluke imale su za cilj da isprovociraju Srbiju i pogoršaju odnose dveju zemalja - objašnjava naš izvor i dodaje da Milo Đukanović želi da iskoristi priču o razgraničenju da bi zadao udarac vlasti u Srbiji.

- Đukanović želi da profitira na račun priče o razgraničenju, zato i ne treba da čudi što se premijer Crne Gore ničim neizazvan založio kod nemačke kancelarke Angele Merkel da ne bude promena granica na Balkanu - objašnjava naš izvor i dodaje da vlast u Crnoj Gori takvim stavom pokušava da se dodvori Albancima, sa kojima su u sjajnim odnosima.

- Đukanović je odlučio i da je pravo vreme da pokuša da utiče na politička dešavanja u Srbiji, te je poslao svoje izaslanike da razgovaraju sa opozicionarima u Srbiji. Poznato je da su Demokratska stranka i Milov DPS sjajno sarađivali, a Savez za Srbiju je ionako prepun bivših kadrova demokrata - navodi naš izvor i dodaje da je, na Milovu žalost, njegova pružena ruka, umesto da bude od pomoći, izazvala nove sukobe među opozicionarima.

- Dragan Đilas i Vuk Jeremić su sa oduševljenjem pristali na saradnju sa Đukanovićem, problem prave desno nastrojeni opozicionari, najpre lider Dveri Boško Obradović i Miloš Stamatović, koji Mila očima ne mogu da vide i koji su do juče bili bliski sa srpskim strankama u Crnoj Gori - ističe naš izvor.

Expand player
Pogledajte više