Ivica Dačić
Printscreen
Ivica Dačić

Printscreen

Ivica Dačić, Foto: Printscreen

Milo Đukanović sve radi danas da bi se održao na vlasti jer je svestan da ne može da dobije srpske glasove.

Analizirajući današnju politiku Mila Đukanovića, ministar Ivica Dačić je citirao izjave sadašnjeg predsednika Crne Gore.

- Đukanovića je 1990. godine izjavljivao da su Crnogorci ponosni na srpsko poreklo i crnogorsku državnost - naveo je Đukanovićeve reči lider SPS.

Danilo Lazović je branio Srbiju, a njegov sin maše komitskom zastavom

Dačić se osvrnuo i na sramni potez Juga Lazovića, sina proslavljenog glumca Danila Lazovića.

Lazović mlađi, rukometaš i član reprezentacije Crne Gore, slavio je preksinoć pobedu svoje reprezentacije nad Srbijom u rukometu mašući zelenom fašističkom zastavom.

- Njegov otac Danila Lazovića je podržavao Srbiju, branio je Radovana Karadžića. A njegov sin Jug igra za reprezentaciju Crne Gore jer mu je majka sa Cetinja. On je rođen je u Beogradu. Kada nije uspeo u Srbiji otišao je u Podgoricu. Sve je to u redu. A sada je mahao zelenom zastavom što je bila komitska zastava. Fašistička zastava. A, Jug Lazović Sigurno ima i srpsko državljanstvo - naveo je Dačić.

U Crnoj Gori u toku je progon srpskog naroda

U Crnoj Gori Srbi dobijaju otkaze jer su Srbi. I to samo zato što se izjašnjavaju kao Srbi.

Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, u prilog ovoj konstataciji pokazuje i zvanične podatke.

- U Crnoj Gori je 29 odsto Srba. A samo njih pet odsto radi u državnoj administraciji. Dobijaju otkaze kada se izjasne kao Srbi. Pa i brat mog šefa obezbeđenja, koji je iz Bijelog Polja, dobio je otkaz jer se izjasnio kao Srbin. To je progon srpskog naroda - objasnio je ministar.

Naš cilj je da zaštitimo Srbe!

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić je govorio o pritiscima na Srbe.

- Cilj da na sledećem popisu bude što manje Srba, a 2003. godine ih je bilo 32 posto, a sada 29 posto - istakao je Dačić i dodao:

- Mi moramo da postavimo naš cilj. Naš cilj je da zaštitimo srpski narod, da imaju pravo na svoj identitet, da se slobodno izražavaju kao Srbi gde god da su na svetu. 

Komentari (2)

vera

13.01.2020 23:55

Dacicu svaka cast,rekao je ono sto vecina ljudi u Srbiji misli.

Vera

13.01.2020 23:56

Dacicu svaka cast,rekao je ino sto vecina Srba misli.