Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nemačkoj, na 55. Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji.

Pročitajte još:

On je danas nešto pre 14 časova u televizijskom uključenju uživo rekao da je u Minhenu veoma teška situacija zbog velikog broja kosovskih Albanaca, koji se šetaju unaokolo, presreću sve i svakog po hodnicima i beže samo od njega.

- Mi Srbi i Albanci miljama smo daleko od sporazuma, oni ovde ne zarezuju nikoga! Ima ih ko kusih pasa, puni su para, organizuju ručkove... - otkrio je Vučić dodajući da nije razočaran, ali da mu nije jasno i da je u čudu zbog onog što se događa pošto Albanci plasiraju svoju platformu, takse ne ukidaju...

Vučić je takvo protivrečno ponašanje prištinskih lidera ocenio kao dogovorenu igru Haradinaja i Tačija u okviru koje Haradinaj povećava svoju unutrašnju popularnost, a Tači pumpa međunarodni ugled i uticaj.

Predsednik je imao niz bilateralnih sastanaka, pa se tako danas susreo sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, nemačkom kancelarkom Angelom Merkelom i ruskim ministrom odbrane Sergejom Lavrovom.

Prvog dana Vučić se sastao sa šefom nemačke diplomatije Hajko Masom, s potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, državnim ministrom za Evropu i Ameriku i političkim direktorom u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i Ričardom Murom.

Preporučujemo i ovo:

Minhenska bezbednosna konferencija, 55. po redu, otvorena je juče i okupiće brojne visoke svetske zvaničnike - 35 šefova država i vlada, kao i 50 ministara spoljnih poslova.