Besmrtni puk na ulicama Beograda
Alo!/Masanori Jošida

 

Besmrtni puk na ulicama Beograda

Alo!/Masanori Jošida

Besmrtni puk na ulicama Beograda, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

Beograd će i ove godine svečano obeležiti Dan pobede. I ovog 9. maja, četrvrti put zaredom, biće organizovana šetnja „Besmrtni puk“, a potom i veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umetnika i ansambala. Gosti manifestacije Besmrtni puk biće visoki zvaničnici Ruske Federacije, Konstantnin Kosačov, predsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije, i Valerij Rjazanski, predsednik Odbora za socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije, najavljeno je danas iz Organizacionog odbora manifestacije Dan pobede.

Besmrtni puk na ulicama Beograda

Alo!/Masanori Jošida

Besmrtni puk na ulicama Beograda, Foto: Alo!/Masanori Jošida

 

"Svečani marš Besmrtnog puka otpočeće u 17 časova ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra, sve do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 sati biti održan svečani koncert, koji organizuje Ruski dom uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve. Na koncertu će nastupiti Nadežda Krigina, narodna umetnica Rusije, Jan Osin, zaslužni umetnik Rusije, Ivan Bosiljčić, državni akademski ansambl ”Rusija - LJudmila Zikina”, orkestar Moskovskog kadetskog muzičkog korpusa, Kulturno umetničko društvo LOLA iz Beograda i drugi.

GRAĐANI NOSE PORTRETE SVOJIH PREDAKA „Besmrtni puk“ na ulicama Beograda

Nakon svečanog koncerta, na platou ispred Skupštine Grada Beograda, za građane glavnog grada, ali i cele Srbije koji će tog dana biti u Beogradu, biće priređena besplatna projekcija na otvorenom najnovijeg filma Miloša Bikovića ”Balkanska međa”.

 

Pozivaju se učesnici akcije „Besmrtni puk“ da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani Srbije u Prvom svetskom ratu, borili se protiv fašističke okupacije Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, fotografije onih koji su se devedesetih borili u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine.

NA ULICAMA BEOGRADA 9. MAJA Besmrtni puk i ove godine maršira

Na organizaciji ove manifestacije zajednički radi više srpskih organizacija, kao i organizacija ruskih sunarodnika, podržanih od strane Grada Beograda.

PREDSEDNIK Putin na čelu "Besmrtnog puka" s očevom slikom! (VIDEO)

Šetnja Besmrtnog puka biće održana bez bilo kakvih političkih obeležja i simbola i imaće isključivo rodoljubivi i moralni karakter. Pozivamo sve građane da ponesu slike svojih predaka i pridruže nam se u svečanom maršu Besmrtnog puka u Beogradu!, kaže se u saopštenju Fondacije Besmrtni puk.