Aleksandar Marković
Alo!/ Dejan Briza
Aleksandar Marković

Alo!/ Dejan Briza

Aleksandar Marković, Foto: Alo!/ Dejan Briza

- Žali očigledno za vremenima, kada je i u slučajevima kada je postojao konkurs, urednike svih medija u Srbiji birao Dragan Đilas. U vremenima kada su bili na vlasti i kada je Đilas uređivao stranice svih štampanih i programe svih elektronskih medija, tako da su od građana skrivali realnost, a o čemu je detaljan izveštaj napisala pokojna Verica Barać - rekao je Marković.

Marković kaže da zato danas Veselinović dolazi ispred RTS-a gde poručuje zaposlenima da treba da podnesu ostavke i obećava im borbu protiv njih, istina danas ne upada sa ruljom u redakciju kao prošle godine. Zato što smatra da zaposleni i rukovodstvo treba da odgovaraju i polažu račune za svoj rad isključivo Draganu Đilasu i njegovom kandidatu za ministra pravde Janku Veselinoviću.

- U njihovoj viziji, oni su ti koji treba da odlučuju i da li je nešto demokratično i šta je sloboda medija, ko jeste i ko nije novinar i da li novinari dobro rade svoj posao. Sloboda je zapravo po njima kada oni odrede ko i šta treba da piše, ko i šta da izveštava, ko i šta da govori i to sme da bude samo ono što dozvole Đilas i Veselinović i što se njima dopada - rekao je za kraj.

Pročitajte još: