Boško Obradović
Tanjug/Zoran Žestić
Aleksandar Marković

youtube printscreen

Aleksandar Marković, Foto: youtube printscreen

Aleksandar Marković, narodni poslanik i član odbora za Kosovo i Metohiju, reagovao je na incident koji su Dveri, na čelu sa Boškom Obradovićem, izazvali na početku sednice Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije.

Pročitajte još:

- Lažne patriote, lažni zaštitnici srpskog naroda na Kosovu i Metohiji oličeni u lažnom patriotskom pokretu Dveri, pokušali su danas da naprave incident na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju Narodne skupstine. Mi, kao narodni poslanici SNS smo navikli na uvrede od strane Boška Obradovića i ostalih, ali daleko veći problem je to što su oni vređali i Srbe sa Kosova i Metohije koji su prisustvovali današnjoj sednici. Pokusavajući da naprave incident na sednici Odbora i vređajuci izabrane predstavnike Srpskog naroda na KiM, pripadnici Dveri su pokazali da im nije stalo do Srba na Kosovu i Metohiji i da ih ne zanima položaj Srba u našoj pokrajini. Umesto da osude jutrošnje skrnavljenje spomenika nestalim Srbima u Velikoj Hoči, njima je bilo važnije da prave cirkus na sednici Odbora za Kosovo i Metohiju - naveo je Marković.

Preporučujemo još:

Podsetimo, kada je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izašao za govornicu da predstavi izveštaj poslanici Dveri su raširli transparente "Nema podele, nema predaje", "Izdali ste Kosovo" i "Kosovo i Metohija je Srbija" ispod kojih je pisalo "Jedan od pet miliona".

Kozarev je sišao sa govornice i tražio od predsedavajućeg sednicom Milovana Drecuna da se obezbede uslovi za rad. Janjušević i Obradović su potom da napustili salu.