Marinika šutnula Žileta preko noći i to zbog Dragana Đilasa!

D.Ramadani | vesti 2019-03-25 18:04:45 2019-03-25 18:04:45

Marinika Tepić, narodna poslanica poznata po čestim preletima iz stranke u stranku, formirala je novi poslanički klub samo dan nakon što su opozicionari opkolili zgradu Predsedništva Srbije, u kojoj se u tom trenutku nalazio šef države Aleksandar Vučić.

Alo / M. Jošida

- U Skupštinu Srbije je 18. marta stiglo obaveštenje od tadašnjeg predsednika Kluba samostalnih poslanika Jovana Jovanovića, u kojem je navedeno da je došlo do promene sastava u Klubu samostalnih poslanika, te da su se tom klubu priključili Marinika Tepić i Branislav Mihajlović, bivši lider DJB-a - navodi naš dobro obavešteni izvor iz redova opozicionara i dodaje da je u tom dopisu naznačeno i ko će biti novi predsednik tog poslaničkog kluba.

Pročitajte još:

 

- Marinika Tepić je od 19. marta i zvanično postala predsednik Kluba samostalnih poslanika, a njen zamenik će biti narodna poslanica Sonja Pavlović, koja je napustila Pokret „Dosta je bilo” a nije vratila poslanički mandat - objašnjava naš izvor.

Da su naša saznanja tačna, može se videti i na zvaničnom sajtu Skupštine Srbije, te su sada članovi Kluba samostalnih poslanika Jovan Jovanović, Branislav Mihajlović, Sonja Pavlović, Ana Stevanović i Marinika Tepić. Članovi tog kluba više nisu Zoran Živković, lider Nove stranke, i Aleksandra Čabraja, bivša poslanica DJB-a, te su oni sada u grupi narodnih poslanika koji nisu članovi nijednog poslaničkog kluba.

Pročitajte i ovo:

 

Tepićeva je iz kluba, kako „Alo!” saznaje, po naredbi Dragana Đilasa izbacila upravo Zorana Živkovića, koji se pre nekoliko meseci sukobio sa Đilasom upravo zbog poziva na bojkot parlamenta.

Naime, Ðilas je krajem januara preko Tvitera pozvao poslanike opozicije da ne učestvuju na Posebnoj sednici Skupštine Srbije, na kojoj se obratio predsednik Slovenije Borut Pahor. Na taj poziv odgovorio mu je Zoran Živković koji nije podržao ovu ideju.

- Sutra je u skupštini posebna sednica na kojoj se obraća predsednik jedne od država EU. Dakle, sutra tamo nije dan za one koji pred AVučićem lako kleknu... Ni za one koji pretenduju da budu ekskluzivni, ali nelegitimni tumači narodne volje - napisao je Živković.

 

Expand player
Pogledajte više