DOLAZAK KOJI ĆE PROMENITI SVE! Makron u Beograd stiže sa 3 važne poruke, a jedna tačka razgovora uticaće na život svih Beograđana!

Pre posete Beogradu, Makron će se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sresti u Parizu, gde će se održati druga runda samita.

Emanuel Makron, Aleksandar Vučić
Emanuel Makron, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

Podrška razgraničenju, ali i intenziviranje ekonomske i vojne saradnje tri su ključne tačke paketa s kojim će francuski predsednik Emanuel Makron doći u Beograd 16. jula.

Da nije političar koji ima crvene linije kada je u pitanju rešenje kosovskog čvora, Makron je pokazao i na samitu u Berlinu, gde je prema pisanju francuskih i nemačkih medija, otvoreno i žustro stao nasuprot nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, navodi list u izdanju od četvrtka.

ALBANCI SPREMAJU ZALIHE! Na Kosovu se tajno skladišti jedna OPASNA STVAR! Samo jedan pogrešan korak i svi smo u opasnosti!

Makron je, kako se dodaje, od Ramuša Haradinaja tražio ukidanje taksi kako bi se napravio kompromis i otvorila mogućnost za nastavak dijaloga, ali je sagovornik s druge strane uporno zahtevao da Berlin i Pariz nateraju Srbiju da prizna nezavisnost, da se uvede vizna liberalizacija...

"Niste u poziciji da bilo šta tražite. Evo, ja vam kažem, od Francuske nećete dobiti ništa", prenele su Makronove reči dve osobe koju su svedočile susretu francuskog predsednika i Haradinaja u Berlinu.

"SVET SE MENJA" Merkel povlači ručnu, Trampovi planovi su je uplašili, drastično menja kurs Evrope!

 

Navodi se i da je Makron, kao i njegov srpski kolega Aleksandar Vučić, više puta isticao da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje, a kako ocenjuju stručnjaci, posle ove posete Francuska će biti jedan od najvažnijih ekonomskih partnera Srbije.

Među važnijim projektima o kojima će se govoriti u Beogradu jeste i izgradnja beogradskog metroa, za koji su Francuzi izuzetno zainteresovani.

RAT SE SELI NA KOSOVO Najmoćnija Albanka sa Trampom spremila prevrat u Prištini - Haradinaj putuje, novi gospodar stupa na scenu

Pored toga, krenuće se i u nabavku oružja, a prema očekivanjama stručnjaka, reč je o raketama "mistral".

Pre posete Beogradu, Makron će se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem sresti u Parizu, gde će se održati druga runda samita. Na ovom skupu prisustvovaće nemačka kancelarka Merkel, kao i Haradinaj i Hašim Tači.

Hašim Tači, Aleksandar Vučić
Hašim Tači, Aleksandar Vučić, Foto: Bogdan Baraghin

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Braca
  16/05/2019 - 17:50
  Važan sastanak koji će imati tačke od izuzetnog značaja za Srbiju.
 • Korisnik: Nadja
  16/05/2019 - 16:26
  Francuska je oduvek bila nas prijatelj, samo u odredjenom periodu, svi znamo kad, to nije bila. Treba da nastavimo i gradimo mostove, a ne da ih rusimo. Super.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi