GOVOR, SUZE I OVACIJE! Makron danas napušta Srbiju, ali pre toga uradiće jednu BITNU STVAR!

Predsednik Francuske Emanuel Makron nastavlja danas posetu Srbiji, razgovorom sa studentima iz Regionalne kancelarije za saradnju mladih (RYCO).

Aleksandar Vučić i Emanuel Makron
Aleksandar Vučić i Emanuel Makron, Foto: Alo.rs

*Makron će se danas sastati sa predstavnicima Regionalne kancelarije

*Predsednici Makron i Vučić položili su juče vence kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj

*Zvanični sastanci završeni su juče

Makron će sa predstavnicima Regionalne kancelarije, koja je projekat u okviru Berlinskog procesa, razgovarati zajedno sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zvanični sastanci u okviru Makronove dvodnevne posete obavljeni su juče, a dvojica predsednika položili su vence kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu, gde su se obratili građanima, i odali počast srpskoj heroini Milunki Savić u Aleji velikana na Novom groblju.

Makron je velikom broju okupljenih građana na Kalemegdanu, u govoru tokom kojeg se obraćao i na srpskom, poručio da Francuska voli Srbiju i njene građane i da je Srbija "u njihovim srcima".

Emanuel Makron i Aleksandar Vučić
Emanuel Makron i Aleksandar Vučić, Foto: Predsedništvo

Francuski predsednik je prethodno imao tet-a-tet sastanak sa Vučićem, koji je trajao znatno duže nego što je bilo predviđeno, a dvojica državnika su sa konferencije za novinare poslali jasne poruke po pitanju Kosova i Metohije, evropskih integracija i saradnje Srbije i Francuske.

GOVOR SRPSKOG GLUMCA ZALEDIO MAKRONA! Miki Manojlović zaplakao tokom potresnog govora, Makronu OČI PUNE SUZA! Čitav Kalemegdan ZANEMEO u trenutku! (VIDEO)

Predsednik Francuske je poručio da će se angažovati da se obnovi dijalog i da se postigne sveobuhvatni, trajan i kompromisan sporazum, te da će održati specijalni sastanak sa rukovodstvom Beograda, Prištine i kancelarkom Nemačke Angelom Merkel, s ciljem da se omogući postizanje sporazuma.

Aleksandar Vučić, Emanuel Makron
Aleksandar Vučić, Emanuel Makron, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je rekao i da nema gotovo rešenje za kosovski problem, da magično rešenje ne postoji, da je za kompromis, koji ne znači ostati na startnim, dijametralno suprotstavljenim pozicijama strana u dijalogu.

Makron je istakao i da EU mora da se reformiše da bi bila spremna da primi Srbiju, da je Srbija velika evropska država i nacija koja ima svoje mesto u Evropi, ali da i sama mora da nastavi reformski put.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi