Maja Gojković
Printscreen
Maja Gojković

Printscreen

Maja Gojković, Foto: Printscreen

* Predsednica parlamenta Maja Gojković kaže da su pojačani pritisci na predsednika Aleksandra Vučića da promeni svoju politiku, pre svega po pitanju Kosova i Metohije

* Skupština Srbije počela je novi sednicu na čijem je dnevnom redu izbor poverenika za informacije od javnog značaja, a danas se raspravlja o ovom predlogu

* Gojković smatra da Milan Marinović ispunjava sve uslove da na valjan način obavlja funkciju poverenika

Gojković kaže da se vrši pritisak da Vučić promeni svoju politiku po pitanju zaštite KiM i njegove želje da se nastavi dijalog i nađe kompromisno rešenje u kojem Srbija neće izgubiti sve.

Ona je to rekla komentarišući, između ostalog, navode pojedinih medija da je ekipa KRIK-a, koja je objavila da je brat Siniše Malog pet godina vozio "audi" i koristio stan firme "Milenijum tim", angažovane i na nekim državnim projektima, pratila nevenčanu suprugu i bebu Predraga Malog.

Presreo Unu Mali

printskrin

Presreo Unu Mali, Foto: printskrin

Kaže da je šokirana i zgrožena time i dodaje da su se do sada sučeljavali političari, ali da se nikada nije dešavalo da se "napadaju žene, deca i bebe i da ih neko prati i tajno fotografiše".

- To je poseban rat, ne znam šta se očekuje, da neko napadne moju majku, unuku, da je fotografiše, maltretira... Ja sam zgrožena time i još gore što se niko ne oglašava povodom toga, ni nezavisna tela, kojima je zadatak da to urade kad neko napada decu i ženu, samo zato što su poznanici nekog u državi - navodi Gojković.

 

Kaže i da u delu javnosti postoje dvostruki aršini kad je reč o uvredama žena i da su članice SNS po tom principu podobne za "maltretiranje i etiketiranje".

Navodi da niko nije reagovao kada je nju vređao lider PSG Sergej Trifunović ni kada je izvređana Biljana Popović Ivković, ali da su mnogi osudili uvrede koje je na račun novinarke Danasa i poverenice za zaštitu ravnopravnosti izneo predsednik radikala Vojislav Šešelj.

- Neću da branim nijednog poslanika niti stavove Vojislava Šešelja i način na koji se on obraća bilo kom akteru društvenog života, on ima pravo na svoje stavove i da kaže ono što misli, a možemo da diskutujemo o njegovom rečniku - kaže Gojković.

Maja Gojković

Tanjug/Tanja Valič

Maja Gojković, Foto: Tanjug/Tanja Valič

Dodaje da je, međutim, neverovatno da niko iz tog dela javnosti ne reaguje na uvrede upućene Biljani Popović Ivković.

- Oni nas dele na podobne i nepodobne žene, a očigledno je da je Popović Ivković i bilo koja članica SNS poželjna za udaranje, maltretiranje, etiketiranje.... To dovoljno govori o njihovom delovanju, politici i prostaklulu, a to je rezultat toga što su i sami svesni da nemaju poverenje građana, a izbori se približavaju - navela je Gojković.

Govoreći o bojkotu dela opozicije, Gojković ističe da je njen zadatak da ih poziva da učestvuju u plenumu i razgovaraju o svim važnim temama. Navodi da je opozicija bojkotovala raspravu o situaciji na KiM i da ne želi da raspravlja o suštinskim temama, te istice da to pokazuje da nemaju nikakvu politikui stavove, ali i da ne prihvataju drugačije mišljenje.

Bonus video

Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju