Aleksandar Vučić
Printscreen
Aleksandar Vučić

Printscreen

Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen

Ovaj put sin predsednika Srbije Danilo Vučić uslikan je kako gleda fudbalsku utakmicu u kafiću sa prijateljima, a potom su i on i prisutno društvo označeni kao pripadnici određenih navijačkih i kriminalnih grupa od strane portala Krik.

Fantomski portal Krik koji povremeno po nalozima sumnjivih domaćih političkih, tajkunskih, mafijaških i stranih obaveštajnih struktura, pušta bombastične tekstove poziv se na izvore i dokaze koje niko nikad nije video i pritom se izdaje za istraživački portal. Nikakvo istraživanje ovog portala, a ni struktura ljudi koji rade na njemu, po ko zna čijim instrukcijama, nije poznata javnosti.

Meta ovog fantomskog portala neprestano je, od dolaska na vlast, Aleksandar Vučić, njegova porodica koja se napada na beskrupulozan način i targetira za linč ili čak i nešto gore. Pored toga, omiljena meta Krika su, pored predsednika Republike i sve ostale institucije države Srbije.

Nikada u političkom životu Srbije nismo imali ovakav mafijaški način medijskog deovanja i eksponiranja tuđih porodica, pokušaja kriminalitacije jednog čoveka, Aleksandra Vučića, i pozivanja na linč njegove dece.

Siniša Mali

Printscreen

Siniša Mali, Foto: Printscreen

"NASTAVLJA SA KAMPANJOM PROTIV DECE PREDSEDNIKA VUČIĆA"

Ministar finansija Siniša Mali optužio je lidera SzS Dragana Đilasa da preko svojih glasila nastavlja sa kampanjom protiv dece predsednika Vučića.

- Dragan Djilas direktno preko svojih propagadnih glasila nastavlja da vodi najprljaviju političku kampanju protiv dece predsednika Srbije Alaeksandra Vučića.

Takvu političku stoku i barabu nikada nismo imali priliku da vidimo u politici. Bez imalo srama i stida napada sina predsednika Vučića, jer je gledao utakmicu i to na javnom mestu, u jednoj od najprometnijih ulica u Beogradu. Sramotan, bezobrazan i bestidan pokušaj da se nekome uništi porodica!

Bedniče bedni, da imaš imalo osećaja za sramotu, znao bi da se to ne radi, ne napada se nečije dete, porodica, ne crta se detetu meta na čelo!

Ti si jedna sramota ne samo naše političke scene, nego i ove pristojne države, ovog društva, koje ne trpi takve barabe kao što si ti! Znaš da kukaš i jaučeš kad se radi o tebi, a kad se radi o tudjoj deci, tu je sve dozvoljeno, tu ne znaš za granice.

Pravi primer političke stoke, to si ti. Takve Srbija ne pamti. Obuzdaj svoje bolesne porive za vlašću, jer se po ovakvim ludačkim postupcima vidi da si potpuno izgubio dodir sa realnošću. Srami se, bedo od čoveka! - poručio je Mali.

"KOJE TO SLUŽBE UHODE PREDSEDNIKA I NJEGOVU DECU"

Advokat i član predsedništva SNS Vladimir Đukanović pita se koje to službe uhode predsednika Srbije i njegovu decu, i targetiraju ih, pokušavajući bez dokaza da ih kriminalizuju, vodeći tako političku kampanju za ko zna čije interese.

Vladimir Đukanović

Youtube/Printscreen

Vladimir Đukanović, Foto: Youtube/Printscreen

On se oglasio povodom nastavka prljave kampanje portala Krik protiv Vučićevog sina Danila.

- Sve se da naučiti u životu, pa i da novinarski posao postane uhođenje. Bar nam je to tako saopštila tzv.novinarka fake news portala KRIK, istakavši da joj je oduzet telefon dok je bila na zadatku. Zadatak joj je bio da konspirativno fotografiše Danila Vučića kako čini teško krivično delo tako što sedi u kafiću sa drugarima, gleda utakmicu i pije piće. Bravo za zadatak!

Ipak, nije sve tako bezazleno. Da ne dužim mnogo o tome što dotičnoj novinarki niko od prisutnih nije dozvolio da bude fotografisan, čime je baš ona povredila pravo na nečiju privatnost. No, kada se to čini prema sinu predsednika države to je valjda sasvim u redu. Ovde imamo sijaset drugih, veoma ozbiljnih pitanja na koja moramo da se zamislimo. Krenimo redom.

1. Novinarka u tekstu navodi kako je Danilo Vučić sedeo u kafiću sa licima, od kojih posebno izdvaja izvesnog Aleksandra Vidojevića, koja su huligani, a Vidojević je dodatno i član Kavačkog klana pored toga što je huligan. Navodno se poziva na policijska saznanja, koja doduše niko nikad nije video, ali bitno je da se zalepi etiketa. Elem, hajde to što ako si pripadnik navijačke huliganske grupe logika nalaže da bi bio na stadionu i derbi gledao sa tribine, a ne iz kafića. No, ova druga optužba da je neko član Kavačkog klana je veoma ozbiljna. Najpre, sam Vidojević za ovo bi mogao da ih tuži i ozbiljno da se naplati zbog ovakve uvrede. Međutim, ova tvrdnja mu zaista ugrožava život, jer neko iz Škaljarskog klana može da ga obeleži za likvidaciju. Ono što je još opasnije je činjenica da se sin predsednika države ciljano obeležava da se druži sa navodnim kriminalcima, čime se zapravo on kriminalizuje, a preko njega se vrši napad na njegovog oca. Dodatno, crta mu se meta na čelo da je možda i on deo Kavačkog klana. Na taj način mu se direktno ugrožava život.
2. Zanimljivo je da je novinarka došla po pozivu čitaoca portala KRIK koji je sedeo u kafiću. Neću da ulazim u to da li uopšte iko zna da postoji portal KRIK, a posebno da im pronađe impresum na tom portalu. Međutim, ono što je daleko bitnije je činjenica da ovaj portal uredno objavljuje određene bombastične tekstove, poprilično ciljano sažvakane u nekoj od analitika i više je nego očigledno da se uvek aktiviraju sa tekstovima po zadatku. O svojim saznanjima ko zloupotrebljava ovaj tzv.istraživački portal ne bih sada, ali više je nego očigledno da je ovim fotografisanjem ciljano određena služba stavila do znanja predsedniku države da mu prati i uhodi dete.

O još nekim zapažanjima iz teksta ne bih sada. Ipak, sasvim je dovoljno ovo što sam naveo da se ozbiljno zapitamo o navodima koji su gore izneti. Suštinski, kao neko ko je član skupštinskog odbora za kontrolu službi bezbednosti, a pomalo sam naučio o radu bezbednosnih službi kroz rad u tom odboru, imam pravo da naglas razmišljam koja to služba, strana ili domaća, uhodi na ovaj način porodicu predsednika Srbije i šta je cilj te svinjarije - pita se Đukanović.

"POKUŠAJ DEMONIZACIJE"

Član Predsedništva SNS Marko Đurić nazvao je kampanju Krika i njihovih nalogodavaca bednim pokušajem da se demonizuje predsednik Srbije, ali i njegova porodica.

Marko Đurić

Printscreen

Marko Đurić, Foto: Printscreen

On smatra da je ovakva kampanja nedopustiva, ali da je to očajnička politika onih koji će biti potpuno poraženi na izborima 21. juna.

- Niski i lažljivi napadi su nedopustivi
Oštro osuđujem nove niske i lažljive napade na porodicu predsednika Republike i Srpske napredne stranke u poslednjoj nedelji predizborne kampanje.

Ugrožavanje lične bezbednosti i privatnosti Danila Vučića kroz na lažima zasnovanu kriminalizaciju je deo naručene višegodišnje kampanje fabrikacija laži, od strane onih koji u kontinuitetu lažu.

Progon i uhođenje na ulici članova porodice, stigmatizacija sina Aleksandra Vučića zbog toga što u kafiću gleda utakmicu je nedopustiv i bedan pokušaj plaćenih uhoda iz Krika i njihovih nalogodavaca za demonizaciju njega i porodice, sa ciljem da se stavi dodatni pritisak na čoveka koji bez imalo kolebanja brani državne i nacionalne interese.

Ovaj mizerni napad na porodicu nije slučajan, već predstavlja pokušaj stvaranja nepodnošljivog pritiska na čoveka koji se bori za Srbiju i kroz to slamanja nezavisne unutrašnje i spoljne politike Srbije, zaustavljanje njenog oporavka i razvoja.

Za ostvarivanje tog cilja naručiocima ovakvih mizernih napada nijedna ljudska cena nije prevelika, posebno ne ona koja se tiče života Vučićeve dece.

Pošto činjenicama i argumentima ne mogu da pobede Vučića, niti različitim pritiscima mogu da slome njega i Srbiju, onda gebelsovskim lažima udaraju na njegovu decu i članove porodice.

Onima koji su pribegli ovakvoj vrsti sramnog nedela poručujem da neće pobediti ni Vučića ni Srbiju i da će kazna stići 21. juna, nakon čega Srbiju čeka četiri godine ubrzanog razvoja, i izgradnje budućnosti za svu decu Srbije koju niko neće moći da spreči - zaključio je Đurić.

Darko Glišić

Alo/Dejan Briza

Darko Glišić, Foto: Alo/Dejan Briza

Šef Izvršnog odbora SNS Darko Glišić izjavio je da osim što je velika lopuža, Dragan Đilas iz dana u dan dokazuje i da je velika bitanga i da mu ništa nije sveto.

- Iza praćenja sina predsednika republike, Danila Vučića i njegovog medijskog linča stoje lično Dragan Đilas i njegovi mediji - rekao je Glišić.

Komentari (2)

vlada

11.06.2020 22:51

Kakav bre KRIK, BIA hapsi momentalno, da li su oni normalni? Što ne reaguje BIA? Ma momentalno, ne u zatvor, da jedu narodni hleb, nego u Majdanpek da tucaju kamen, da zarade sebi obrok, drugačije ne vredi sa KRIKOVIMA.

sto

12.06.2020 06:08

ih ne tuzite ?