Zoran Lutovac
Alo!/Vladimir Marković
Zoran Lutovac

Alo!/Vladimir Marković

Zoran Lutovac, Foto: Alo!/Vladimir Marković

On je naredio svojim perjanicama da ga brane tako što će na društvenim mrežama pljuvati visoke funkcionere DS-a, prvenstveno narodne poslanike demokrata, ali i bivšeg lidera te stranke Dragana Šutanovca, saznaje „Alo!” iz dobro obaveštenih izvora bliskih opozicionarima.

U odbrani Lutovca posebno se juče isticao njegov zamenik Saša Paunović, koji je na društvenoj mreži Tviter pljuvao stranačke kolege, optužujući ih da rade protiv bojkota, a istovremeno nijednom rečju nije demantovao naša saznanja da planira da izađe na izbore u Paraćinu te da za to uveliko skuplja potpise.

- Želite li da znate šta je u interesu režima što se tiče DS-a? Čitajte „Alo“! Veština tabloidnih novinara vidi se u tome što umeju da slože tekst tako da izgleda da im je „izvor iz DS-a“ g. Kena lično, a to je naravno besmisleno, pošto on ne bi nikad koristio režimski tabloid za propagandu - napisao je Paunović, prozivajući direktno Radoslava Milojičića Kenu, poslanika DS-a.

Doduše, toliko Paunovićevo angažovanje na odbrani Lutovca i ne čudi, pošto čim bude smenjen Lutovac, bez funkcije ostaje i Paunović.

I dok se Lutovac, u očajničkom pokušaju da ostane na čelu DS-a, preko svojih pulena obračunava s neistomišljenicima u stranci, deo opozicionih političara, članova više stranaka, kao i predstavnici pojedinih nevladinih organizacija potpisali su u subotu Deklaraciju za evropsku Srbiju.

Dragan Šutanovac sa poslanicama DS-a

Tviter

Dragan Šutanovac sa poslanicama DS-a, Foto: Tviter

Na toj tribini govorile su i poslanice DS-a Gordana Čomić, Nataša Vučković i Vesna Marijanović, a u publici je sedeo bivši lider demokrata Dragan Šutanovac. Poslanice DS-a su na tom događaju uradile i selfi sa svojim bivšim stranačkim šefom, a Nataša Vučković je fotografiju objavila na društvenoj mreži Tviter.

Smena u decembru?

„Alo!” je juče pisao da bi odlazak Lutovca sa čela DS-a mogao da usledi već na narednoj sednici Glavnog odbora, koja treba da bude održana do 13. decembra, ako tada ne zakaže izbornu skupštinu ujedinjenih demokrata.

- Ukoliko Lutovac ne bude zakazao izbornu skupštinu ujedinjenih demokrata, biće mu izglasano nepoverenje. Ta izborna skupština treba da se održi najkasnije mesec dana od sednice Glavnog odbora, što je sredina januara. Oni dugo izbegavaju to da urade budući da znaju da ni za koga od njih neće biti mesta na čelu ujedinjene stranke. A samo ujedinjen DS, koji će nastati stapanjem SDS-a i ZZS-a, zbog ozbiljne i infrastrukture i kadrovskog potencijala, može biti alternativa i vlasti i ovoj opoziciji koja ne zna gde Udara - kazao je izvor „Alo!“ iz DS-a.