Liga socijaldemokrata Vojvodine LSV Logo
lsv.rs
Liga socijaldemokrata Vojvodine LSV Logo

lsv.rs

Liga socijaldemokrata Vojvodine, Foto: lsv.rs

- Sutra će biti finalizovani razgovori sa LSV i Socijalističkom partijom Srbije sa kojima ćemo napraviti novu gradsku vladu. Time SNS pokazuje da se ne otima za fotelje i da je spremna za široke koalicije bez obzira na to što smo sami mogli da oformimo skoro celu izvršnu vlast u Novom Sadu – istakao je Vučević za naš list.

On je izrazio nadu da će i SPS i LSV biti racionalni i da će uvažiti predloge njegove stranke vezane za komunalnu politiku.

- LSV i SPS će morati da podele sa nama odgovornost i da učestvuje u reorganizaciji javnih preduzeća i u pravljenju investicionog plana i programa zarad bržeg i boljeg ekonomskog razvoja grada i dobrobiti svih Novosađana – naglasio je Vučević uz napomenu da će njegova odluka sigurno izazvati revolt kod pojedinih članova i simpatizera SNS.

- Mislim da će se ubrzo videti da je taj potez potpuno opravdan jer će doprineti razvoju i boljem funkcionisanju grada – zaključio je Vučević.

U LSV kažu da će o ulasku u gradsku vlast odlučiti nakon što pažljivo sagledaju predloženi program, viziju i prioritete za Novi Sad.

- Ni danas ne trgujemo svojom podrškom i ne merimo svoje odluke brojem gradskih preduzeća, kao što to nikada do sada nismo činili- kažu u LSV i dodaju da im spekulacije iz medija samo nanose političku štetu i da je interes LSV interes birača te stranke, a to podrazumeva lokalnu politiku koja omogućava stabilan razvoj grada.